Online agenda's

Door: mark-swarts | 10 januari 2011 00:00

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

9. Windows Live Agenda

Bent u geen fan van Google en wilt u trouw blijven aan Hotmail en dus aan Windows Live? Voor deze online dienst is een uitgebreide agenda beschikbaar waarmee u bijna net zoveel kunt doen als met Google Agenda. We schrijven hier 'bijna', want er zitten wat haken en ogen aan deze dienst. Zo is twee-wegssynchonisatie met Outlook niet mogelijk en dat is opmerkelijk, gezien het feit dat beide producten van Microsoft afkomstig zijn. Met Outlook Connector wordt Windows Live agenda verbonden met Outlook, zodat u de online agenda ook offline beschikbaar hebt. Voordat u de software installeert, moet Outlook eerst worden afgesloten. Als de installatieprocedure is voltooid, start u Outlook Connector, vult u uw Windows Live-gebruikersgegevens in en start u Outlook weer op. Vervolgens downloadt het programma zelf de agendagegevens, waarna ze standaard zichtbaar zijn. Als extra functie kan Connector uw Hotmail- of Windows Live Mail-berichten aan Outlook toevoegen, via een extra account. Zo hebt u uw 'online mailberichten' ook bij de hand als u offline bent.

Met behulp van Outlook Connector kunt u uw Live Agenda ook offline inzien.

10. Afspraken bewerken

Door op een datum te klikken, maakt u eenvoudig een nieuwe afspraak in Live Agenda aan. Bij het invullen van afspraakdetails moet u niet het vakje Privé vergeten, als het gaat om een agendapunt dat andere mensen niet hoeven te zien. Want ook in Live Agenda kunnen de agenda's van anderen worden toegevoegd of die van uzelf worden gedeeld. Voeg een agenda van collega's of familieleden toe via Agenda importeren, dat u in de menubalk vindt. Vul er vervolgens de url in van de betreffende agenda. Deze link moet u uiteraard wel eerst van uw contact hebben gekregen. Sluit vervolgens af met Agenda volgen. Als u uw eigen agenda wilt delen met anderen, klikt u op Delen, Agenda van [uw naam]. Kies daarna Deze agenda delen en maak een keuze uit de mogelijkheden die beschikbaar zijn. Het is bijvoorbeeld een handige optie om een link naar iemand te versturen, zodat uw agenda zichtbaar wordt voor hem of haar. Die persoon heeft overigens geen Windows-account nodig, want de url is ook eenvoudig op een mobiele telefoon te gebruiken. Bevestig uw acties middels Opslaan.

Selecteer altijd Privé als dat nodig is!

11. Live Agenda en mobiel

Microsoft is nog niet zo ver dat er een speciale applicatie of methode is om Windows Live Agenda te synchroniseren met uw gewone smartphone-agenda. Er zijn weliswaar mogelijkheden voor, maar die zijn erg ingewikkeld en omslachtig. Zo kunt u uw gegevens uit Live Agenda bijvoorbeeld importeren naar Outlook (via Outlook Connector uit tip 9), vervolgens de agenda vanuit Outlook naar Google Agenda exporteren en die versie tot slot laten synchroniseren met uw smartphone-agenda. Het is dus wel degelijk mogelijk, maar handig is het allerminst. De online agenda is wel snel in te zien via Calendar Live. Als u de eerste keer hebt ingelogd, hoeft u dat verder niet meer te doen en kan de agenda razendsnel worden bekeken. Bent u de bezitter van een Windows Mobile-telefoon? Dan is het voorgaande niet van toepassing. In dat geval hebt u namelijk voldoende aan de applicatie ActiveSync, waarmee alle Windows-producten met elkaar kunnen worden gesynchroniseerd.

Middels ActiveSync kunnen Windows-producten eenvoudig met elkaar worden gesynchroniseerd.

Synchronisatie

Welke agenda kan met welke typen smartphones worden gesynchroniseerd?

[list]Google Agenda - Werkt met alle smartphones, via Google Sync (google.com/sync/)

Windows Live Agenda - Alleen te synchroniseren met Windows Mobile-telefoons.

Outlook Agenda - Werkt met de iPhone en met Android- en Windows Mobile-toestellen. De BlackBerry moet, net als toestellen met Symbian, via een desktop-softwarepakket worden gesynchroniseerd.

iCal (Apple) - iPhone (volledige ondersteuning) en BlackBerry, Android-, Windows Mobile- en Symbian-toestellen.

Yahoo Calendar - Werkt alleen via de iPhone[/list]

Alternatieven

Er zijn tientallen online agenda's te vinden, en iedere agenda heeft zijn eigen specifieke voordelen. Zo kan de ene agenda gemakkelijk worden gesynchroniseerd met verschillende typen smartphones, terwijl een andere agenda veel extra opties biedt. Een paar voorbeelden van handige online agenda's:

[list]Remember the Milk: Nederlandstalig en onder andere met de BlackBerry te gebruiken. Remember the Milk kan samenwerken met Google Agenda.

HipCal: Werkt prima samen met de iPhone en met de Mac-agenda.

Yahoo Calendar: Werkt goed samen met de iPhone en heeft uitgebreide agendaopties.

RSS Calendar: Deel uw agenda via RSS-feeds en krijg zo ook de agenda van vrienden en collega's binnen. Een handige manier om afspraken te plannen.[/list]

Remember the Milk is Nederlandstalig en biedt verschillende handige opties.

1 Reactie(s) op: Online agenda's

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 8 juni 2016 14:50 Anoniem
  lol
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.