Nummers nogmaals beluisteren zonder laadtijd met iTunes Match

Door: Wouter Hoeffnagel | 31 augustus 2011 20:55

Nieuws

Meer details over iTunes Match zijn bekend geworden. Muzieknummers die via iTunes Match worden afgespeeld worden in zijn geheel in de cache van bijvoorbeeld een iPhone geplaatst. Dit heeft als voordeel dat je door het gehele nummer kunt scrollen zonder dat het nummer opnieuw hoeft te laden.

Een woordvoerder van Apple ontkent tegen All Things D dat iTunes Match een streaming muziekdienst is. De woordvoerder zegt dat alle muziek die via de dienst wordt beluisterd eerst volledig moet worden opgeslagen op het iOS-apparaat of de computer. Het verschil is echter klein en de werkwijze heeft een voordeel.

'Normale' streamingdiensten slaan slechts een klein deel van een nummer op in de buffer. Hierdoor moet het nummer opnieuw laden op het moment dat je het nummer nogmaals afspeelt. iTunes Match slaat een nummer echter in zijn geheel op in de cache, waardoor je deze zonder te laden nogmaals kunt beluisteren of een stuk kunt doorspoelen.

Nummers die in de cache worden opgeslagen worden door iOS niet herkend als een gedownload bestand. Deze muziek zal dan ook niet in de iPod-applicatie van een iPhone of iPad te zien zijn. De nummers worden dan ook slechts korte tijd bewaard, waardoor de werkwijze relatief weinig opslagruimte in beslag neemt. Het is echter niet helemaal duidelijk wanneer de cache wordt geleegd.

iTunes Match is een dienst waarmee je een iTunes-bibliotheek in iCloud kunt plaatsen. Het is hierdoor mogelijk de nummers te streamen naar een iPhone, iPad, iPod touch of computer. Je kunt hierdoor aardig wat opslagruimte besparen, aangezien je de muziek niet langer lokaal hoeft op te slaan. Een betaversie van de dienst werd dinsdag door Apple gelanceerd.

0 Reactie(s) op: Nummers nogmaals beluisteren zonder laadtijd met iTunes Match

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.