Notificaties op je Mac dempen doe je zo

Door: Justin Doornekamp | 12 januari 2021 09:12

How To

Word je soms ook gek van al die app-meldingen op je Mac, terwijl je net druk aan het werk bent? Je kunt natuurlijk de notificaties helemaal uitschakelen, maar als je ze af en toe toch nog wilt ontvangen kun je er ook voor kiezen om de meldingen “stil” af te leveren. Dit kun je in een paar stappen regelen.

Sinds de komst van macOS Big Sur heb je meerdere mogelijkheden om meldingen te beheren. Zo kun je een stapel meldingen uitvouwen of direct op notificaties reageren. Ook is er de optie Lever stil af bijgekomen, een functie die op de iPhone en iPad al wat langer aanwezig is. Er worden dan geen meldingen rechtsboven in het scherm van je Mac getoond, maar je ziet ze nog wel in het berichtencentrum. Ook klinkt er geen geluid meer wanneer je een melding ontvangt. Erg handig als je op je Mac aan het werk bent en even niet gestoord wilt worden.

Zo doe je dat

De Lever stil af-functie vind je in het Berichtencentrum op je Mac. Als je een notificatie van een app ontvangt en je wil meldingen voor deze specifieke app tijdelijk (of permanent) op stil zetten, klik er dan op met je rechtermuisknop en druk in het menu dat verschijnt op Lever stil af. Deze app zal je dan niet meer storen met meldingen.

Je kunt ook naar het Berichtencentrum gaan door op de datum of het digitale klokje te drukken in de menubalk bovenin je scherm. Druk weer met je rechtermuisknop op een melding en kies voor Lever stil af.

Alle meldingen komen nu direct binnen in het Berichtencentrum en duiken niet eerst meer op in het scherm.

Helaas kun je niet specifieke app-meldingen voor enkele uren dempen. Je kunt enkel alle meldingen tegelijk dempen gedurende een paar uur door de Niet Storen-functie te gebruiken.

Wil je op een gegeven moment notificaties van bepaalde apps weer inschakelen, dan kun je opnieuw naar het Berichtencentrum gaan en met je rechtermuisknop drukken op de gesluimerde melding. Klik vervolgens op Lever duidelijk af om alle meldingen van deze app weer op je scherm voorbij te zien komen.

Heb je een gesluimerde melding echter al verwijderd uit je Berichtencentrum, dan werkt deze methode niet meer. Je zult dan via een ietwat omslachtigere manier de notificaties weer moeten inschakelen.

Klik dan in de menubalk op het Apple-logo en vervolgens op Systeemvoorkeuren. Ga naar Berichtgeving en klik in de lijst met apps op degene waarvoor je de meldingen weer wilt inschakelen. Selecteer als stijl voor de meldingen van de app Banners. Zet daarna een vinkje bij Toon meldingen op vergrendeld scherm (en eventueel bij Speel geluid af bij meldingen). Het is een ietwat omslachtige methode, maar zo krijg je wel je notificaties voor deze app weer te zien.

2 Reactie(s) op: Notificaties op je Mac dempen doe je zo

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 17 januari 2021 01:15 Julliletia
  🍓 Tienеrmеisjes houdеn van harde sеks - http://photo66432313.e17.club
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 21 januari 2021 21:56 artkegan.073
  Follow below steps:
  1. Click on the Notification Center icon in the menu bar.
  2. Swipe down until you see the Do Not Disturb label.
  3. Switch on Do Not Disturb mode.
  4. Alternatively, hold down the Option key while you click the Notification Center icon.

  Visit https://goldbee.com/cbd-gummies/ for other valuable informations:

  Hope this helps!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.