Night Shift: zo werkt de nachtmodus in iOS en macOS

Door: Remmelt Mastebroek | 13 februari 2018 15:13

How To

Night Shift, of in het Nederlands nachtmodus, is een functie die te vinden is op de meeste Apple-producten. Nachtmodus zorgt ervoor dat je ’s avonds minder last hebt van het felle blauwe licht dat het scherm van je iPhone, iPad of MacBook produceert. De functie maakt het blauwe licht warmer, dit zorgt dat je ogen minder vermoeid raken.

iPhone en iPad

Al sinds iOS 9.3 kan je Night Shift gebruiken op je iPhone en iPad. Tegenwoordig zijn er best wat verschillende opties in de nachtmodus. Maar hoe zet je Night Shift eigenlijk aan? Ga naar Instellingen – Beelscherm en helderheid – Night Shift. Hier kom je terecht in het scherm met de verschillende opties voor de nachtmodus. Zo kan je aanpassen hoe warm je de kleuren wil hebben, handmatig nachtmodus aanzetten of de nachtmodus inplannen. Als je een iPhone met 3D Touch hebt (iPhone 6s of nieuwer) kan je de nachtmodus ook aanzetten in het bedieningspaneel door je helderheid in te drukken.

MacBook en iMac

Bij de Mac zelf kwam Night Shift wat later, vanaf macOS Sierra 10.12 kon je de functie gebruiken. De verschillende opties blijven hetzelfde, de manier waarop het werkt ook. Maar waar kan je Night Shift vinden op je Mac? Ga naar Systeemvoorkeuren – Beeldschermen – Night Shift. Net als bij de iPhone kan je hier instellen hoe warm je het scherm wil hebben, handmatig de nachtmodus aanzetten en de nachtmodus inplannen. Ook kan je nachtmodus aanzetten via het berichtencentrum, het moment dat je omhoog scrolt krijg je de opties Night Shift en Niet Storen.

0 Reactie(s) op: Night Shift: zo werkt de nachtmodus in iOS en macOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.