Nieuwe regels voor kranten en tijdschriften

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 januari 2011 10:43

Nieuws

Er komen strengere regels voor uitgevers die kranten en tijdschriften aanbieden op de iPad. Zo is het niet langer toegestaan kranten en tijdschriften te voorzien van een abonnementsvorm waarbij de krant niet alleen in papieren versie, maar ook op de iPad te lezen is. Apple wil dat digitale kranten alleen nog via de App Store worden aangeschaft.

Uitgevers hebben tot 31 maart om hun apps aan te passen aan de nieuwe regels. Voldoen zij niet op tijd aan de regels, dan verdwijnt de app in zijn geheel uit de App Store. De reden voor het instellen van de nieuwe regels is simpel. In de nieuwe vorm verdient Apple aan losse verkoop van kranten en aan abonnementen, terwijl de abonnementen voorheen los stonden van Apple. Het levert Apple dus simpelweg meer geld op.

Het nieuwe model brengt een groot nadeel met zich mee voor uitgevers. Zij staan namelijk niet langer in direct contact met hun abonnees. Apple positioneert zich tussen de uitgevers en de lezers in, waardoor de uitgever niet langer weet wie de lezer is.

Naar verwachting zullen uitgevers niet blij zijn met de nieuwe regels. Chef internet bij het NRC Ernst-Jan Pfauth laat tegen iPadclub weten dat Apple uitgevers met het besluit reduceert tot contentfabriekjes. Daarnaast zou Apple door de nieuwe regels veels te dominant worden.

Bron: iPadclub

0 Reactie(s) op: Nieuwe regels voor kranten en tijdschriften

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.