Nieuwe 21.5 inch 4K iMac beschikbaar

Door: jelle-peterse | 13 oktober 2015 16:24

Nieuws

Vandaag heeft Apple de iMacs een grote update gegeven, waarbij een 21.5 inch iMac met 4K scherm is geïntroduceerd. De nieuwe iMacs zijn nu te bestellen.

Apple kondigde vorig jaar de 27 inch iMac aan met een 5K scherm, dus een update voor de 21.5 inch iMac was te verwachten.

21.5 inch 4K iMac

De nieuwe 21.5 inch iMac is nu te bestellen en heeft voor het eerst een 4K scherm, vergelijkbaar met Retina HD, met 4096 x 2304 pixels. Standaard heeft de nieuwe iMac een 3,1-GHz quad-core Intel Core i5-processor, een harde schrijf van één terabyte, en acht gigabyte RAM. Ook nieuw zijnde Intel Iris Pro 6200 Graphics. Een dedicated videokaart behoort gek genoeg niet tot de mogelijkheden. De nieuwe iMac is verkrijgbaar vanaf 1729 euro.

De nieuwe iMacs zijn beide beschikbaar met Retina HD-schermen.

Met en zonder Retina HD-scherm

De 21.5 inch iMac is met en zonder 4K scherm te bestellen. Ook de niet-retina modellen hebben een upgrade gehad, met snellere processors en krachtige grafische chips.

De 27 inch iMac heeft ook een upgrade gehad, maar is niet meer zonder 5K scherm verkrijgbaar. Dit is een resolutie van 5120 x 2880 pixels.

Nieuwe accessoires zijn ook aangekondigd.

Nieuwe muis, trackpad en toetsenbord

De nieuwe iMacs komen ook met nieuwe accessoires. Apple heeft een nieuwe Magic Mouse, Magic Trackpad en Magic Keyboard aangekondigd. De eerste twee hebben ondersteuning voor Force Touch en het toetsenbord bevat de nieuwe technologie die ook is gebruikt in de nieuwe MacBook. De accessoires zijn op te laden via een Lightning poort en hebben dus geen losse batterijen meer nodig.

0 Reactie(s) op: Nieuwe 21.5 inch 4K iMac beschikbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.