Namaak Android-winkel verkoopt iPhones

Door: Jasper Bakker | 23 maart 2012 09:00

Nieuws

China staat bekend om de namaak van producten en winkelformules. De nieuwste ontdekking is een namaak Android-winkel, waar iPhones worden verkocht.

De kleine winkel in de stad Nanping pronkt met het Android-logo, de mascotte en de typische groene kleur daarvan. Onder de gevelafbeelding van de Android zelf met daaronder het logo staat een Chinese tekst die volgens de ontdekker neerkomt op 'Celebrities Smartphone Experience Store'. Hier zijn dus de telefoons van de sterren te koop, zodat ook gewone Chinezen zich een beroemdheid kunnen wanen?

Broederlijk naast elkaar

Op de straatborden naast de ingang wordt echter de iPhone 4 aangeprezen. Binnen is het tafereel nog wat schizofrener: de groene kleur van Android siert samen met logo en mascotte de wanden, waartegen echter iPhone-vitrines en grote Apple-logo's zijn opgesteld.

Naast de aangeprezen iPhones verkoopt deze naamwinkel ook een collectie Android-telefoons, weet blogger Brian Glucroft te melden. Apple heeft wel een officiële reseller in de regio, merkt hij nog op, maar niet op het adres van deze winkel. De Westerling in China heeft eerder ook nep-Apple-winkels in dat land belicht. Die vormen een doorn in het oog van Apple.

Patent voor echte Apple Store

Ondertussen heeft Apple een zogeheten ontwerprecht (design patent) gekregen op zijn officiële winkel in datzelfde China, te Shanghai. Het Amerikaanse patenbureau heeft het design patent toegekend voor het ontwerp van de ronde glazen toren met daarin een schijnbaar zwevend Apple-logo, schrijft PC Magazine. Deze cylinder staat op de begane grond en huisvest de glazen wenteltrap naar de ondergrondse winkel. Eén van de opgevoerde ontwerpers daarvan is wijlen Steve Jobs.

0 Reactie(s) op: Namaak Android-winkel verkoopt iPhones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.