Musyc: Muziek maken met objecten

Door: Robin Smit | 05 juni 2013 19:02

iPad

Muziek maken doe je met instrumenten. Althans, dat was misschien wat we enkele jaren geleden nog dachten. Tegenwoordig zien we steeds meer originele vindingen langskomen van mensen die muziek maken op de vreemdste manieren. Nu kan jij dit ook doen, want in Musyc maak jij de gaafste tracks met balletjes, vierkanten en driehoeken.

Musyc is een app waarin je muziek kan maken door objecten in een level te plaatsen. Wanneer je muziek gaat componeren met Musyc begin je in een leeg level. Je start door hier een lijn in te plaatsen die functioneert als denkbeeldige toonbalk. Vervolgens kan je verschillende objecten toevoegen die tonen op deze balk activeren. Zo zou je bijvoorbeeld een bal op de toonbalk kunnen laten stuiteren die bij elke keer dat hij neerkomt een toon aanslaat. Dit lijkt misschien nog wat eenvoudig, maar Musyc biedt je een heel scala aan verschillende objecten waarmee je muziek kan maken. Deze objecten produceren allemaal andere geluiden en hierdoor kan je dus veel unieke melodieën produceren met de app.

Naarmate je Musyc wat meer door krijgt zul je zien dat je door gecompliceerde combinaties van objecten te plaatsen erg veel mogelijkheden hebt met de app. Hier komt bij dat je ook nog verschillende effecten aan de muziek kan toevoegen. Mocht je nu erg tevreden zijn over je eindresultaat dan kan je dit bewaren op Dropbox in iTunes of via een van de andere ondersteunde opslagdiensten.

Kortom

Musyc is een leuke app waarmee je muziek kan kan componeren door verschillende objecten in een level te plaatsen. De game is hiermee erg origineel en biedt je zeeën van mogelijkheden. Wie even de tijd neemt om alle functies van de app te leren kennen zal met Musyc behoorlijk wat leuke creaties kunnen maken.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis (in-app aankopen)

Beschikbaar voor: iPhone & iPad

Getest op: iPhone

Download Musyc in de AppStore

0 Reactie(s) op: Musyc: Muziek maken met objecten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.