Mozilla strikt iPhone-maker Foxconn voor Firefox OS

Door: Elmar Rekers | 28 mei 2013 10:12

Nieuws

Foxconn gaat samenwerken met Mozilla voor de ontwikkeling van gadgets met het nieuwe Firefox OS. Dat is echter de verwachting nadat de twee bedrijven een uitnodiging hebben verstuurd voor een gezamenlijke persconferentie op 3 juni.

Foxconn, vooral bekend als producent van Apple-producten als de iPad en iPhone, lijkt onder eigen naam gadgets op de markt te gaan brengen. In de uitnodiging valt namelijk te lezen dat de twee partijen een nieuw product zullen onthullen, waarbij insiders claimen dat het om een tablet met Firefox OS gaat.

Vraag naar iPhone

Hon Hai, het moederbedrijf van Foxconn, zou op zoek zijn naar nieuwe partners om de teruglopende vraag naar producten van huidige klanten (waaronder de iPhone van Apple) op te vangen. Om minder afhankelijk te zijn van bestellingen die klanten plaatsen, wil Hon Hai zich meer richten op het maken van eigen retail-artikelen, zo schrijft althans de Wall Street Journal.

Details over het Firefox OS-apparaat worden er nog niet gegeven. Mozilla onhulde eerder al twee smartphones met het nieuwe besturingssysteem, en lijkt daar volgende week du seen tablet aan toe te voegen. Firefox hoopt hiermee een derde grote speler te worden naast Google’s Android en het iOS van Apple.

0 Reactie(s) op: Mozilla strikt iPhone-maker Foxconn voor Firefox OS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.