Mozilla: geen Firefox op de iPhone

Door: tonie-van-ringelestijn | 29 september 2010 11:55

Nieuws

Mozilla heeft bekendgemaakt dat er geen volledige iPhone-versie van Firefox komt. Mozilla houdt het bij de Firefox Home-app.

De browsermaker stopt zijn energie alleen in een toevoeging op de browser, in plaats van in een standalone iPhone-app in Firefox Home voor de iPhone. "Technische en logistieke restricties maken het lastig, of zelfs onmogelijk, om een volledige Firefoxbrowser voor de iPhone te bouwen", aldus Mozilla in een weblogbericht. Firefox Home is geen volledige browser, maar biedt toegang tot en synchroniseert bookmarks, tabbladen en de browse-geschiedenis.

Mozilla wil Firefox Home 'de komende maanden' uitbreiden naar Blackberry en Symbian. Firefox Home gebruikt de Firefox Sync-dienst. Ook overweegt Mozilla een iPad-versie van Firefox Home.

Fennec

Mozilla test al langer een mobiele browser, Fennec. Voor Android en twee Nokia-toestellen is Fennec al in een testversie beschikbaar. Eerder staakte Mozilla de ontwikkeling van een Fennec-versie voor Windows Mobile. Firefox Home is sinds mei beschikbaar.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Mozilla: geen Firefox op de iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.