Motorola omzeilt importverbod VS met sync-wijziging

Door: andreas-udo-de-haes | 18 juli 2012 11:57

Nieuws

Motorola's smartphones mogen de VS niet meer in omdat ze inbreuk maken op een Microsoft-patent op mobiele agendasynchronisatie. Motorola zal de functie eruit slopen om het importverbod te omzeilen.

Vanaf vandaag geldt een Amerikaans importverbod voor een aantal Motorola-apparaten. Handelsautoriteit ITC oordeelde in december 2011 dat Motorola inbreuk maakte op een patent van Microsoft uit 1998 op het aanmaken en delen van afspraken met meerdere personen via een mobieltje. Het patent is gerelateerd aan Microsoft's synchronisatiesoftware ActiveSync. Het vonnis werd door de voltallige ITC-commissie in mei bevestigd.

Maar Motorola laat het niet aankomen op een verbod en zal de functie aanpassen of verwijderen. “Gezien het ITC-verbod dat woensdag ingaat, gebaseerd op een enkel ActiveSync-patent in de zaak van Microsoft, heeft Motorola maatregelen genomen om er zeker van te zijn dat onze smartphones verkrijgbaar blijven voor consumenten in de VS", aldus het concern in een verklaring.

Apple verliest Xoom-zaak

Tegelijkertijd heeft Motorola op een ander front van de wereldwijde patentoorlog meer succes. Dinsdag wees de rechtbank in Düsseldorf alle inbreukclaims van Apple op de Motorola Xoom-tablet af. Apple heeft in deze procedure drie recente tabletontwerp-registraties ingebracht die, anders dan de vage schetsen uit 2004, wel precies overeenkomen met de echte iPad.

Maar de Xoom wijkt voldoende af van de modelclaims van Apple, oordeelde rechter Johanna Brückner-Hofmann, dezelfde die vorig jaar een verbod op de Samsung Galaxy tab 10.1 afkondigde. Motorola claimde op zijn beurt dat de modelregistraties van Apple ongeldig zijn, maar daarin gaat de Duitse rechtbank niet mee, meldt de IDG News Service.

0 Reactie(s) op: Motorola omzeilt importverbod VS met sync-wijziging

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.