MobileMe-mailaccounts voor veel gebruikers onbereikbaar

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 september 2011 13:35

Nieuws

Verschillende MobileMe-gebruikers hebben geen toegang tot hun MobileMe Mail. Apple geeft op de statuspagina van MobileMe aan dat er problemen zijn met de dienst en dat 25 procent van alle MobileMe-gebruikers problemen kunnen hebben met het inloggen op hun mailaccount.

Naast de mailaccounts van MobileMe zijn ook FindMyiPhone en MobileMe-applicaties op me.com enige tijd onbereikbaar geweest. Volgens de statuspagina van Apple werken zowel FindMyiPhone als me.com weer naar behoren. Andere MobileMe-diensten zouden geen problemen hebben gehad. MobileMe-gebruikers hebben echter nog steeds geen toegang tot hun mail. Het is niet duidelijk hoe lang de problemen gaan duren.

MobileMe wordt binnenkort opgevolgd door het cloudplatform iCloud. Een aantal diensten van MobileMe zoals mail en FindMyiPhone worden verplaatst naar iCloud, terwijl andere MobileMe-diensten zoals [https://www.me.com/idisk]iDisk[/urlx] en MobileMe Gallery verdwijnen. Apple is van plan MobileMe op 30 juli 2012 te sluiten. Tot die tijd wilt het bedrijf zoveel mogelijk MobileMe-gebruikers overtuigen de overstap naar iCloud te maken.

iCloud wordt naar verwachting op de korte termijn gelanceerd. Apple heeft voor 4 oktober een media-evenement aangekondigd waar waarschijnlijk de iPhone 5 wordt aangekondigd. Aangezien de nieuwe iPhone naar verwachting veel features zal bevatten die gebruik maken van iCloud ligt het voor de hand dat Apple op het evenement ook iCloud lanceert.

Update: Op de statuspagina van MobileMe schrijft Apple op dit moment dat alle problemen met MobileMe zijn opgelost. Ook de mailaccounts zouden dus weer te bereiken zijn.

0 Reactie(s) op: MobileMe-mailaccounts voor veel gebruikers onbereikbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.