Mobiel internet wordt duurder bij KPN, Hi en Telfort

Door: jalmar-westerhoff | 10 mei 2011 15:18

Nieuws

In april maakte KPN al bekend dat mobiel internetten waarschijnlijk duurder zal worden, vandaag werd dat nogmaals bevestigd. Topman Eelco Blok presenteerde vandaag het strategisch plan van KPN voor tot en met het jaar 2015.

KPN voelt zich genoodzaakt een ander verdienmodel te lanceren omdat hun omzet behoorlijk tegenvalt. Blok ziet vooral apps als WhatsApp en Skype als boosdoener. Vorig jaar augustus had nog bijna niemand WhatsApp geïnstalleerd, nu maakt ongeveer 85% van de klanten gebruik van de app. KPN verdient niks aan het gratis verzenden van berichten en wil dat nu gaan veranderen.

"We gaan geen extra geld vragen voor specifieke applicaties, maar vragen een extra vergoeding voor bijvoorbeeld alle apps die gebruikmaken van de functie VoIP", aldus Blok. Skype is een voorbeeld van een applicatie die gebruik maakt van VoIP.

Het is nog onduidelijk met welk bedrag het mobiele internet bij KPN zal toenemen. Blok wees erop dat het aan de klant zelf gaat liggen of deze meer gaat betalen of niet. "in hoeverre die er gebruik van maakt" vertelde Blok.

KPN wil nog niets kwijt over de vraag of het basis abonnement voor mobiel internet duurder gaat worden, of dat de prijsstijging alleen van toepassing is op het moment dat klanten van VolP-diensten gebruik willen maken. Wat KPN precies met WhatsApp van plan is, is ook nog niet helemaal duidelijk.

De nieuwe tarieven en betaaldiensten moeten vanaf deze zomer in werking gaan. Volgens KPN gaan andere providers als T-Mobile en Vodafone binnenkort ook veranderingen doorvoeren.

Via Nu.nl

0 Reactie(s) op: Mobiel internet wordt duurder bij KPN, Hi en Telfort

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.