Mijn Eetmeter: Weet wat je eet

Door: Robin Smit | 16 juli 2013 16:51

iPad

Op je gewicht letten lijkt in de theorie altijd eenvoudiger dan het uiteindelijk in de praktijk is. Want eet je nu te veel, sport je te weinig, of is het gewoon een combinatie van beiden? De app Mijn Eetmeter helpt je om hier achter te komen.

Mijn Eetmeter is een app van Het Voedingscentrum waarin je precies kan bijhouden welke voedingsstoffen je dagelijks binnen krijgt. Het is de bedoeling dat je hiervoor in de app een dagboek bijhoudt waarin je precies invoert wat je eet op een dag. Dit kost je minder tijd dan je zou denken, want in de app is een indrukwekkende bibliotheek met producten aanwezig waarvoor de voedingswaarden al zijn opgegeven. Zo kan je de app bijvoorbeeld vertellen dat je bij de lunch 4 bruine boterhammen hebt gegeten, waarop direct bekend is welke voedingsstoffen je binnen hebt gekregen.

Alle gegevens die je hebt ingevoerd worden vervolgens samengevoegd in een handig overzicht dat je onder andere laat zien hoeveel calorieën, vet en vezels je hebt binnengekregen. Dit is erg interessant en soms ook wel een beetje confronterend om te zien. Ik heb mezelf voorgenomen om de app de komende tijd dagelijks in te vullen.

Kortom

Mijn Eetmeter is een app van Het Voedingscentrum die het mogelijk maakt om bij te houden welke voedingsstoffen je tot je neemt. Je kan vervolgens precies zien wat je per dag binnen hebt gekregen. Zo wordt het iets eenvoudiger om op je voeding te letten.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone

Download Mijn Eetmeter in de App Store

0 Reactie(s) op: Mijn Eetmeter: Weet wat je eet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.