Microsoft verbiedt medewerkers aanschaf iPad

Door: Elmar Rekers | 21 maart 2012 12:12

Nieuws

Microsoft staat het niet langer toe dat medewerkers iPads en Mac-systemen aanschaffen op rekening van de zaak. Dat schrijft Microsoft aan zijn medewerkers in een uitgelekte e-mail.

Microsoft-afdelingen sales, marketing, services, IT en de operations group konden tot op heden iPads en Macs aanschaffen voor hun werkzaamheden. Nadat de softwaregigant eerder al een verbod in het leven riep voor de aanschaf van iPhones, lijken ook Macs en iPads nu niet langer welkom bij Microsoft.

De e-mail, afkomstig van CFO Alain Crozier, werd dinsdag gepubliceerd door website ZDNet. Crozier schreef onder meer: "Binnen SMSG zullen we een nieuw beleid introduceren waarbij Apple-producten (Mac en iPad) niet langer mogen worden aangeschaft op kosten van de zaak."

Uit de catalogus

"In de VS zullen de Apple-producten volgende week uit onze catalogus verdwijnen. Buiten de VS zullen we in overleg met de afdelingen het nieuwe beleid op een juiste manier invoeren" zegt Crozier in de mail van 14 maart. "De huidige verkoop is dan misschien niet hoog, we begrijpen best dat dit een behoorlijke overgang tot gevolg heeft."

De genoemde afdelingen binnen Microsoft omvatten wereldwijd zo'n 46.000 werknemers. Microsoft heeft nog geen reactie gegeven op de uitgelekte e-mail.

0 Reactie(s) op: Microsoft verbiedt medewerkers aanschaf iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.