Microsoft vecht merk ‘App Store’ van Apple aan

Door: uhro-van-der-pluijm | 12 januari 2011 16:54

Nieuws

Microsoft vraagt het Amerikaanse patentbureau om Apple de merknaam ‘App Store’ te weigeren. Volgens het softwarebedrijf is de merknaam veel te generiek en wordt door veel mensen gebruikt.

Microsoft heeft een verzoek bij het Amerikaanse Patent and Trademark Office (USPTO) ingediend om ‘App Store’ niet aan Apple toe te wijzen als merknaam. Volgens het bedrijf uit Redmond is de naam te algemeen en zouden concurrenten van Apple deze ook moeten kunnen gebruiken.

Citaat van Steve Jobs

In de motie die Microsoft bij het bureau heeft ingediend, staat te lezen dat de term ‘app’ volgens hen verwijst naar een algemene term voor de applicaties die te koop zijn in de App Store. Store is volgens MS gewoon een algemene aanduiding voor een verkoopkanaal. Volgens Microsoft gebruiken consumenten en de media dan ook algemeen om alle online winkels waar applicaties verkocht worden aan te duiden.

Apple’s aartsrivaal haalt er zelfs de ceo van de iPhone-bouwer bij in het verzoek om de merknaam af te wijzen. Microsoft probeert de woorden van Steve Jobs tegen hem te gebruiken door zijn uitspraak “Amazon, Verizon en Vodafone hebben allemaal hun eigen app store voor Android aangekondigd” te citeren.

'Apple moet de naam niet inpikken'

“App Store is een algemene naam en het moet Apple niet toe worden gestaan om die in te pikken. Concurrenten zouden vrij moeten zijn om de naam ‘App Store’ te gebruiken voor hun online winkels en de diensten die in combinatie met die winkels worden aangeboden”, aldus Microsoft.

Apple diende de aanvraag om ‘App Store’ als merknaam te registreren in 2008 in. Tegelijkertijd met de lancering van de applicatiewinkel op de iPhone 3G. Het was toen een relatief nieuw model om online software te verkopen maar werd snel populair. Andere producenten van mobiele platformen, als Google en Microsoft, namen het idee over in hun eigen producten.

0 Reactie(s) op: Microsoft vecht merk ‘App Store’ van Apple aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.