Microsoft kraakt Mac af op nieuwe promosite

Door: loek-essers | 10 augustus 2010 10:56

Nieuws

Microsoft heeft een site ingericht om te benadrukken dat Windows-pc's beter zijn dan Mac's. "Terwijl sommigen zeggen dat Mac's makkelijk zijn, hebben ze in werkelijkheid een leercurve."

Op de promosite spaart Microsoft geen moeite om Apple een veeg uit de pan te geven. En het belangrijkste is dat je met Windows-pc's veel meer lol kan hebben dan met een Mac, zo stelt de softwaregigant. Mac's kunnen bijvoorbeeld geen televisie opnemen zoals een DVR.

"Macs kunnen je de lol ontnemen", aldus Microsoft. Een andere domper op de fun-factor is het ontbreken van de nodige hardware. "Je kan geen Mac krijgen met een Blu-ray speler, tv tuner, memory stick reader of ingebouwde 3G-verbinding. Dat kan wel met pc's die Windows 7 draaien." Daarnaast wijst Microsoft erop dat veel games niet gemaakt worden voor Macs, en de computers van Apple zouden moeilijk aan te sluiten zijn op een tv.

'Macs zijn niet makkelijk'

Volgens Microsoft zijn Macs helemaal niet zo makkelijk als vaak wordt beweerd. "De computers die makkelijk te gebruiken zijn juist de modellen waarvan je al weet hoe ze werken." Dat is volgens de pr-afdeling van Microsoft uiteraard een pc die Windows draait. "Pc's die Windows 7 draaien lijken meer op computers zoals je ze gewend bent en ze werken ook ongeveer zo, dus je kan snel aan de slag."

De Windows-pc zou ook veel beter gebruikt kunnen worden op het werk. De reden? De meeste computers in scholen en kantoren draaien Windows dus het is moeilijker om dingen gedaan te krijgen op een Mac, concludeert Microsoft. Conclusie: "Macs lenen zich niet zo goed voor het gebruik in school of op op het werk."

Compatibiliteit

Bovendien is de compatibiliteit van pc's met Windows veel groter, beargumenteert de software reus. "Doordat er tien pc's verkocht worden voor elke Mac is het de realiteit dat veel meer software voor pc's ontwikkeld wordt."

De laatste troefkaart uit Redmond is de keuzemogelijkheden die er zijn voor pc-gebruikers. Zo kan de grootte worden uitgezocht net zoals de kleuren. "Macs zijn er allen in het wit en zilver. Pc's zijn te krijgen in een volledig spectrum aan kleuren voor verschillende prijzen."

Apple doet hetzelfde

Apple heeft jarenlang een vergelijkbare aanvalsstrategie gevoerd. De reclames die bedoeld waren om gebruikers te laten overstappen evolueerden uiteindelijk in de 'Get a Mac'-campagne waar eind mei de stekker uit werd getrokken. Sindsdien heeft Apple zijn anti-Windows retoriek wat getemperd. De nadelen van pc's ten opzichte van Macs worden wel nog steeds uiteen gezet op de 'Why you'll love a Mac'-pagina die zeer vergelijkbaar is met de Windows-pr van Microsoft.

Opvallend is dat Microsoft geen woord rept over de mogelijkheden om Windows op een Mac te draaien. Andersom is het draaien van OSX op een Windows-pc haast onmogelijk, zeker voor consumenten. Apple zaagt al jaren gestaag aan de stoelpoten van onbetwist marktleider Microsoft en slaagt erin om steeds meer terrein te winnen op Windows, vooral op de Amerikaanse thuismarkt.

Wereldwijd heeft Mac OS X volgens webmeter Net Applictaions een marktaandeel van 5,06 procent; tegenover 91,32 procent voor Windows.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Microsoft kraakt Mac af op nieuwe promosite

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.