Microsoft en Apple ruziën over font-grootte

Door: loek-essers | 10 maart 2011 11:56

Nieuws

Microsoft en Apple zijn in een juridische strijd verwikkeld over het gebruik van het de term 'app store'. In de nieuwste slag verwijt Microsoft Apple dat het niet de juiste font-groote gebruikt in zijn verweer.

Microsoft vindt dat Apple de term 'app store' niet als merknaam mag registreren omdat die term veel te generiek is. Apple vindt dit zelf nonsens en wijst erop dat Microsoft zelf de rechten verkreeg op het woord 'Windows' dat ook nogal generiek is. De advocatenbrieven vliegen dus over en weer.

De strijd tussen de bedrijven heeft nu een nieuwe wending genomen. Microsoft verwijt Apple dat het bedrijf een te klein lettertype gebruikt in zijn verweer. "Apple's verweerschrift telt 31 pagina's, inclusief inhoudsopgave en bronvermelding, en volgens onze informatie is het gedrukt in een lettertype van minder dan 11 punten", schrijven de advocaten van Microsoft, blijkt uit documenten (pdf) in handen van Geekwire. Het bewuste verweer van Apple (pdf) staat ook online.

Gewone gang van zaken

Ze wijzen er verder op dat een verweer niet meer dan 25 pagina's mag bevatten en dat het font minimaal een lettergrootte van 11 punten moet hebben. Daarom moet het verweer van Apple ongeldig worden verklaard, zo vindt Microsoft.

Hoewel dit een vreemde gang van zaken lijkt, wijst Paid Content erop dat dit wel vaker voorkomt in het Amerikaanse reschtssysteem. Advocaten zouden er zelfs een sport van maken om zoveel mogelijk tekst op een pagina te krijgen. Microsoft verwijt Apple in deze dan ook vals spel. Het is niet ongewoon dat de rechtbank te lange betogen afwijst, en de kans is dan ook groot dat Apple zijn verweer moet aanpassen.

0 Reactie(s) op: Microsoft en Apple ruziën over font-grootte

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.