Microsoft: 'Apple maakt oudere iPhones doelbewust langzamer'

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 maart 2012 16:07

Nieuws

Apple maakt oudere iPhones met behulp van software-updates doelbewust langzamer. Microsoft stelt dat Apple hiermee de verkoop van nieuwe iPhones aan wil jagen.

Dit heeft Terry Myerson, onlangs benoemd tot hoofd van Microsoft's Windows Phone-afdeling, gezegd tijdens de Mobile World Congress. Business Insider schrijft dat Myerson de aanval opende op Apple nadat iemand uit het publiek stelde dat Apple software-updates uitbrengt voor bestaande iPhones, waarop de vraag volgde of Microsoft hetzelfde van plan is.

Geen antwoord

Myerson beantwoordde deze vraag niet en verklaarde dat het volgende mobiele platform van Microsoft nog niet eens is aangekondigd. Wel zag het hoofd van de Windows Phone-afdeling de vraag als een kans om Apple te grazen te nemen.

Zo zei Myerson: "Je hebt gelijk, je kunt iOS 5 inderdaad downloaden voor de iPhone 3G. Het zal niet bruikbaar zijn, maar het is mogelijk het besturingssysteem te installeren". Aangezien de iPhone 3G niet door iOS 5 wordt ondersteund, bedoelde Myserson waarschijnlijk de iPhone 3GS.

Goede verkooptool

Nadat klanten het nieuwe besturingssysteem op hun oudere iPhone hebben geïnstalleerd, zouden zij tot de ontdekking komen dat hun iPhone aanzienlijk langzamer is geworden. De gebruikers zouden hierdoor worden gestimuleerd een nieuw model iPhone aan te schaffen. Myerson beschrijft de tactiek als 'een goede verkooptool voor hardware'.

Naast Apple's iOS kreeg ook Google's Android het van Myerson te verduren. Zo stelde het hoofd van de Windows Phone-afdeling dat 'Android-toestellen nooit worden geüpgraded'. De apparaten zouden grote bugs bevatten, die hierdoor niet worden verholpen.

0 Reactie(s) op: Microsoft: 'Apple maakt oudere iPhones doelbewust langzamer'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.