Meerdere bibliotheken gebruiken met Foto's voor Mac

Door: chwhynny-overbeeke | 17 januari 2017 11:31

How To

Als je op je Mac bepaalde fotocollecties graag gescheiden wilt houden, dan kan dat door meerdere bibliotheken te gebruiken in de Foto's-app. Hier laten we zien hoe dit werkt.

Het is mogelijk om meerdere bibliotheken aan te maken, zodat je bijvoorbeeld privéfoto's en zakelijke foto's gescheiden kunt houden of een bibliotheek hebt die alleen de foto's bevat die je kinderen gemaakt hebben.

Let op: Alleen de foto's en video's die in de systeembibliotheek staan worden via iCloud-fotobibliotheek met iCloud gesynchroniseerd. Als je een reservekopie van al je bibliotheken wilt hebben, kun je hiervoor Time Machine gebruiken.

Bibliotheken aanmaken

Om een nieuwe bibliotheek aan te maken, moet je als de Foto's-app reeds geopend is op Foto's > Stop Foto's klikken.

Houd vervolgens de Option-toets ingedrukt terwijl je dubbelklikt op het Foto's-symbool in de Programma's map.

Er verschijnt een dialoogvenster met de naam Kies bibliotheek. Klik hierin op Maak nieuwe aan. Kies een passende naam voor je nieuwe bibliotheek en kies waar deze nieuwe bibliotheek moet worden opgeslagen. Klik vervolgens op OK.

Van bibliotheek wisselen

Om tussen bibliotheken te switchen, moet je als de Foto's-app reeds geopend is op Foto's > Stop Foto's klikken.

Houd vervolgens de Option-toets ingedrukt terwijl je dubbelklikt op het Foto's symbool in de Programma's map.

Er verschijnt een dialoogvenster met de naam Kies bibliotheek. Klik hier op de bibliotheek die je wilt gebruiken en klik op Kies bibliotheek.

Staat de bibliotheek die je wilt gebruiken niet in de lijst? Klik dan op Andere bibliotheek en navigeer naar de locatie waar de gewenste bibliotheek is opgeslagen. Selecteer hier de bibliotheek en klik op Kies bibliotheek.

Systeembibliotheek kiezen

Je kunt een bibliotheek instellen als systeembibliotheek. Ga hiervoor naar de gewenste fotobibliotheek (zie instructies in de vorige paragraaf) en kies Foto's > Voorkeuren > Algemeen. Klik nu op Gebruik als systeemfotobibliotheek.

iCloud-voorzieningen

Als je naar een andere bibliotheek switcht, worden alle iCloud-voorzieningen in de Foto's app automatisch uitgeschakeld. Wil je iCloud-fotobibliotheek, iCloud-fotodeling en Mijn fotostream met een nieuwe systeembibliotheek gebruiken? Dan moet je deze voorzieningen opnieuw inschakelen in het iCloud paneel in de voorkeuren van de Foto's-app.

Let op: Als je iCloud-fotobibliotheek inschakelt nadat je een nieuwe systeembibliotheek gekozen hebt, worden de foto's die in iCloud opgeslagen staan samengevoegd met de foto's in de nieuwe systeembibliotheek. Deze gecombineerde iCloud-bibliotheek kan dan niet meer gesplitst worden.

0 Reactie(s) op: Meerdere bibliotheken gebruiken met Foto's voor Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.