Meer Apple-medewerkers en app-ontwikkelaars in Nederland

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 23 februari 2015 15:58

Mac

Vijfhonderd mensen in Nederland hebben een contract waarop bovenaan het logo van Apple prijkt. Dat zijn er alweer honderd meer dan een half jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Apple heeft vrijgegeven met betrekking tot de groei van diensten in Europese landen.

18.700 Nederlanders zitten in Apple's programma voor de ontwikkeling van apps. Dat zijn er 400 meer dan in augustus 2014. Niet alleen in Nederland gaat het goed met Apple, ook in de rest van Europa wint het bedrijf terrein.

Revolutie

Zo heeft de zogenaamde 'app revolution' in Europa al ruim een half miljoen app-gerelateerde banen gecreëerd sinds de opening van de App Store in 2008. Sinds die tijd is er alleen al in Europa 6,6 miljard euro aan ontwikkelaars betaald, waarvan 900 miljoen in de afgelopen zes maanden.

De cijfers worden tegelijk bekendgemaakt met het aankondigen van Apple's grootste investering in Europa ooit: twee datacenters, een in Ierland en een in Denemarken, ter waarde van 1,7 miljard euro, die gaan draaien op honderd procent groene energie vanaf de allereerste dag.

0 Reactie(s) op: Meer Apple-medewerkers en app-ontwikkelaars in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.