Medeoprichter Apple verkocht aandeel voor 800 dollar

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 augustus 2011 18:25

Nieuws

Steve Jobs en Steve Wozniak staan bekend als de twee mannen die in 1976 Apple hebben opgericht. Er is echter een derde persoon bij de oprichting van het bedrijf betrokken: Ron Wayne. Wayne kreeg bij de oprichting tien procent van Apple in handen, maar gaf dit na enkele weken voor 800 dollar terug aan Jobs en Wozniak.

Wayne kreeg de aandelen in handen nadat hij in 1976 aanwezig was bij een meningsverschil tussen Jobs en Wozniak. De medeoprichter van Apple wist hierbij het meningsverschil op te lossen. Om te zorgen dat Wayne ook in de toekomst voldoende invloed kon uitoefenen om de problemen tussen de twee Steve's op te lossen kreeg hij tien procent van Apple in handen.

Na enkel weken besloot Wayne zijn aandeel in Apple aan Jobs en Wozniak terug te geven voor 800 dollar. Dit aangezien hij simpelweg geen zin had in het bijbehorende papierwerk. Later ontving de Apple-oprichter nog eens 1700 dollar als officiële uitkoopbonus. Een pijnlijk beslissing blijkt nu. De tien procent is vandaag de dag 35 miljard dollar waard zijn geweest.

Bron: Bloomberg

0 Reactie(s) op: Medeoprichter Apple verkocht aandeel voor 800 dollar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.