MaxiVista

Door: Evi Maquoi | 05 juli 2012 10:41

How To

Vindt u uw scherm niet groot genoeg, maar hebt u geen plaats of budget voor een tweede monitor? Indien u wel een iPad in huis hebt, kan die ook dienstdoen als tweede scherm. Voor amper acht euro installeert u de MaxiVista-app op uw tablet. We leggen u uit hoe u te werk gaat.

1. Installeren

Open de App Store op uw iPad en tik bovenaan in de zoekbalk MaxiVista. De app draait op de drie verschillende versies van de iPad en kost acht euro. Druk op het knopje met de prijs en vervolgens op Koop app om de app aan te schaffen. De toepassing wordt automatisch geïnstalleerd op uw tablet. Wanneer u de app voor het eerst opstart, krijgt u de melding dat u ook de Windows-versie op uw computer moet installeren. Open de browser op uw pc en surf naar MaxiVista.com. Scrol helemaal naar beneden en klik op Download the Windows Software om het installatiebestand te downloaden. Open het bestand MaxiVista_iPad.exe en kies English als installatietaal. Bevestig uw keuze met OK. Klik op Next om de installatiewizard te starten, accepteer de licentievoorwaarden en ga verder met Next. Geef eventueel nog een andere bestandslocatie via Browse of ga verder via de Next-knop. Gebruik nogmaals de Next-knop om een startmenu-item aan te maken. Om het programma optimaal te gebruiken, is een herstart na de installatie vereist.

Sluit alle andere programma's en herstart uw systeem.

2. Scherm koppelen

Na de herstart vindt u een snelkoppeling naar MaxiVista iPad op uw bureaublad. Zodra u dubbelklikt op de toepassing, krijgt u een dialoogvenster te zien met de vraag of uw iPad aan de rechterzijde van uw scherm gepositioneerd is. U hebt de keuze uit Yes, save this setting om uw tablet altijd aan de rechterzijde te gebruiken, Yes, use for now om uw iPad eenmalig rechts van uw monitor te gebruiken of No, try again om een andere instelling te kiezen. Wij kozen voor Yes, use for now. Zodra u de keuze gemaakt hebt, krijgt u op uw iPad uw bureaublad te zien. Het is echter leeg. U kunt nu eenvoudig toepassingen - een chatvenster of streamingdienst bijvoorbeeld - naar uw iPad verplaatsen met behulp van de muis. Het enige wat u hoeft te doen, is een toepassing van uw bureaublad naar rechts verslepen tot het op uw iPad verschijnt. Via de knop Maximaliseren kunt u de schermgrootte aanpassen aan uw tablet. Let wel, u moet wifi-verbinding hebben op uw iPad.

Het is bijvoorbeeld handig om Spotify op uw iPad te draaien.

3. Positie instellen

De verleiding is wellicht groot om met uw vingers op uw tablet te tikken. Dat werkt helaas niet met de MaxiVista-app. Uw iPad doet dienst als tweede scherm en is daardoor uitsluitend te bedienen met uw muis. Zodra u uw muis uiterst rechts van uw computerscherm houdt, verspringt de cursor naar uw tablet. Houd er rekening mee dat er soms wat vertraging op uw bewegingen zit. Een screensaverfunctie is er niet. Na een aantal minuten gaat uw computerscherm wellicht in standby-modus, maar uw iPad blijft energie verbruiken. In de taakbalk verschijnt een klein MaxiVista-icoon wanneer de toepassing actief is. Klik hierop met de rechtermuisknop voor een keuzemenu en kies Define iPad Position. Hier kunt u eenvoudig instellen waar u uw iPad wilt positioneren. U kunt niet enkel voor links of rechts kiezen, ook boven of onder is een mogelijkheid. Verplaats de iPad met ingedrukte muisknop naar een positie naar keuze. Bevestig uw wijzigingen met de OK-knop. Om de toepassing af te sluiten kunt u in het keuzemenu Exit gebruiken.

U beslist de positie van de iPad volledig zelf. Links of rechts, horizontaal of verticaal.

0 Reactie(s) op: MaxiVista

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.