Marktplaats overspoeld met 'oude' iPads

Door: andreas-udo-de-haes | 03 maart 2011 13:00

Nieuws

Nu de nieuwe iPad 2 eraan komt, is de eerste versie prompt in de ramsj. Marktplaats.nl stroomt vol met honderden ‘oude’ iPads, vanaf 275 euro. Ook de Apple Store zelf geeft korting.

Sinds woensdagavond wordt Marktplaats ineens overspoeld door iPads. Meteen nadat Apple de tweede generatie tablet aankondigde, werden honderden ‘oude’ direct verramsjt.

Massaal gedumpt

Veel aanbieders geven expliciet aan van het apparaat af te willen “omdat de iPad 2 binnenkort uitkomt". "Ik dacht ik deel het met jullie aangezien veel mensen op Martkplaats net zo veel vragen voor een gebruikte nog ook”, schrijft een verkoper uit Amersfoort. De goedkoopste iPads gaan voor 275 euro van de hand. Deze staan overigens al wat langer op Marktplaats.

Woensdag onthulde Apple-ceo Steve Jobs de iPad 2. Het apparaat is dunner, lichter, heeft een dualcore-processor en twee camera's. De iPad 2 is vanaf 11 maart in de VS te koop vanaf 499 dollar. Dat was ook de instapprijs waarvoor de eerste generatie van de iPad te koop was. Vanaf 25 maart is de iPad 2 ook in 26 andere landen verkrijgbaar, ook in Nederland. Bij eerdere Apple-producten kwam Nederland pas bij de derde ronde aan bod.

Voor fans die niet drie weken kunnen wachten biedt Marktplaats ook uitkomst. “Op 12 maart om 12:00 heb ik 4 stuks zwart iPad 2 16GB wifi, 2 stuks wit iPad 2 16GB wifi. Vaste prijs €600. Alleen ophalen!” adverteert iemand uit Laren.

Korting in Apple Store

De prijs van de eerste iPad is in de officiële Apple Store ook gedaald. De goedkoopste variant, de 16 GB met alleen WiFi, kost nu 379 euro, 120 euro goedkoper dan de introductieprijs vorig jaar. Sommige adverteerders hebben dat duidelijk niet door, zodat sommige tweedehands iPads nu meer kosten dan nieuwe.

Ook in de VS wordt de iPad massaal gedumpt, meldt onze zustersite Computerworld.com Een Amerikaanse online handelaar in elektronica, Gazelle.com, kreeg woensdag meteen na de aankondiging van Apple binnen één uur 2000 iPads aangeboden.

0 Reactie(s) op: Marktplaats overspoeld met 'oude' iPads

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.