Man klaagt Apple aan voor huiszoeking naar verloren iPhone-prototype

Door: Wouter Hoeffnagel | 12 december 2011 11:58

Nieuws

Apple raakte in juli een prototype van een nog niet gelanceerde iPhone kwijt. Tijdens de klopjacht op het apparaat hebben beveiligingsmedewerkers van Apple een huis doorzocht in San Francisco. De bewoner van dit huis, Sergio Calderon, blijkt nu bezig te zijn met het voorbereiden van een rechtszaak tegen Apple.

De advocaat van Sergio Calderon, David Monroe, heeft tegen CNET gezegd dat de gesprekken tussen Apple en Calderon op niets zijn uitgelopen. De volgende stap is het opstellen van een aanklacht die in de komende weken moet worden ingediend. Het is nog niet duidelijk waar de aanklacht Apple precies van beschuldigd.

Het huis van Calderon werd door beveiligers van Apple in samenwerking met de politie van San Francisco doorzocht. De beveiligingsmedewerkers hoopte hierbij het verloren iPhone-prototype aan te treffen. De politie ontkende in eerste instantie betrokkenheid bij de zaak, maar gaf later toe toch aanwezig te zijn geweest bij de huiszoeking.

Monroe stelt dat de politie van San Francisco bij de huiszoeking fouten heeft gemaakt. Zo zou de politie Calderon niet op de hoogte hebben gesteld van het feit dat Apple-medewerkers zijn huis zouden doorzoeken. De advocaat noemt de huiszoeking buitensporig.

Eén van de zes beveiligingsmedewerkers heeft volgens twee bronnen van CNET Calderon verteld dat zij een huiszoekingsbevel zouden halen als hij geen toestemming gaf zijn huis te doorzoeken. Calderon zou toestemming hebben gegeven voor de huiszoeking, aangezien hij dacht dat de politie van San Francisco de huiszoeking zou uitvoeren. Dit bleek echter niet het geval te zijn.

0 Reactie(s) op: Man klaagt Apple aan voor huiszoeking naar verloren iPhone-prototype

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.