MacBook krijgt mogelijk 3G- en LTE-verbinding

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 september 2010 09:40

Nieuws

Apple heeft een aantal patenten toegewezen gekregen waarmee het bedrijf apparaten als de MacBook kan uitrusten met een 3G-verbinding of Long Term Evolution (LTE). Dit meldt Patently Apple. LTE is een techniek waarmee draadloze mobiele breedband-verbindingen kunnen worden opgezet.

Het eerste patent heeft betrekking op het inbouwen van 3G of LTE in een MacBook. Hierbij kan spraakcommunicatie worden geregeld via een multiband cellulaire telefoon antenne en datacommunicatie via een multiband draadloze lokale netwerk antenne.

Een tweede patent dat Apple toegewezen heeft gekregen gaat over het inbouwen van een antenne die ondersteuning geeft voor meerdere soorten draadloze verbindingen zoals CDMA2000. Deze techniek werd eerder ook toegepast op de iPhone, maar kun je in de toekomst dus ook op MacBook's gaan aantreffen.

Het patent voor een 3G- en LTE-antenne voor de MacBook (bron: Patently Apple).

Daarnaast zijn ook een aantal andere patenten goedgekeurd zoals een patent voor de behuizing van de MacBook. Dit patent werd al in 2001 aangevraagd, waardoor de behuizing van de MacBook inmiddels is aangepast. Het gaat hierbij om de touchpad, een verstevigd stuk waar je je pols op legt en een verlichte connector.

Een ander patent gaat over het ontwerp van de iMac. Dit patent was in de Verenigde Staten al goedgekeurd in februari en juni 2010. Nu is dit patent ook in Europa en China goedgekeurd.

0 Reactie(s) op: MacBook krijgt mogelijk 3G- en LTE-verbinding

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.