Mac Pro krijgt kleine update, terwijl grote update voor 2013 op de planning staat

Door: Wouter Hoeffnagel | 13 juni 2012 15:00

Nieuws

Tot teleurstelling van veel Mac Pro-fans behandelde Apple afgelopen maandag tijdens de eerste dag van het WWDC de Mac Pro niet. Het bedrijf heeft de Mac Pro maandag echter stilletjes een kleine update gegeven. Daarnaast heeft Apple-CEO Tim Cook bevestigd dat Apple in 2013 met een grote update komt.

Het is de eerste keer sinds 2010 dat de Mac Pro een update krijgt. De update bestaat uit een snellere processor en meer intern geheugen. Helaas heeft Apple de Mac Pro niet voorzien van USB 3.0- of Thunderbolt-poorten. De prijzen van de nieuwe reeks Mac Pro zijn gelijk aan die van zijn voorloper.

Configuraties

De nieuwe Mac Pro is beschikbaar in twee 'standaard'- en één serverconfiguratie. Het instapmodel is uitgerust met een Intel Xeon W3565 3.2Ghz quad-core processor en 6GB intern geheugen. Het apparaat beschikt over een 1TB harde schijf en is verkrijgbaar voor 2.599 euro.

Daarnaast is het standaard-model van de Mac Pro beschikbaar met twee 2,4Ghz 6-core Intel Xeon E5645-processors en 12GB intern geheugen. Deze variant is leverbaar voor 3.899 euro. Beide configuraties van de 'standaard' Mac Pro zijn uitgerust met de ATI Radeon HD 5770-videokaart.

Servermodel

Het geüpdatet servermodel van de Mac Pro is voorzien van een 3.2Ghz quad-core Intel Xeon W3565-processor en 8GB intern geheugen. Het apparaat is daarnaast uitgerust met twee harde schijven van 1TB en een ATI Radeon HD 5770-videokaart. Het apparaat is beschikbaar voor 3.099 euro.

De nieuwe Mac Pro's zijn dus alleen voorzien van een krachtigere processor en meer intern geheugen. Voor veel Mac Pro-gebruikers zal dit dan ook niet de update zijn waar zij op gehoopt hadden. Via een Facebook-pagina roepen Mac Pro-gebruikers Apple al langer op duidelijkheid te verschaffen over de toekomst van het apparaat.

Grote update in 2013

Eén van de gebruikers heeft op de pagina een mail geplaatst waarin Tim Cook aangeeft dat Mac Pro-gebruikers voor Apple erg belangrijk zijn. Cook stelt op het WWDC geen tijd te hebben gehad om op de plannen in te gaan, maar stelt dat Apple aan iets 'geweldigs' werkt voor 2013. Apple heeft aan onze Amerikaanse zusterwebsite Macworld.com bevestigd dat de mail inderdaad van Cook afkomstig is.

0 Reactie(s) op: Mac Pro krijgt kleine update, terwijl grote update voor 2013 op de planning staat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.