Mac mini krijgt snellere 802.11ac WiFi-module

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 januari 2013 16:20

Mac

De volgende generatie Mac mini krijgt een snellere 802.11ac WiFi-module, die de overdrachtsnelheid van het apparaat via WiFi-netwerken aanzienlijk moet verhogen. De modules worden geproduceerd door Broadcom door [urlx=http://www.broadcom.com]Broadcom[/urlx].

Anonieme bronnen melden aan The Next Web dat Apple met Broadcom samenwerkt voor de productie van de 802.11ac WiFi-modules. De meeste consumenten elektronica is uitgerust van een 802.11n WiFi-module. 802.11n-modules kunnen worden uitgerust met drie antennes, waarna zij een data-overdrachtsnelheden van maximaal 450Mbps leveren. 802.11ac is aanzienlijk sneller en biedt met slechts één antenne data-overdrachtsnelheden van minimaal 450Mbps. Deze snelheid kan oplopen tot maximaal 1,3Gbps als de module wordt voorzien van drie antennes.

In ontwikkeling bij Broadcom

De WiFi-module die Apple wil gebruiken is op dit moment nog niet verkrijgbaar en wordt door Broadcom nog ontwikkeld. Dit betekent dat de nieuwe WiFi-modules alleen in de volgende generatie Mac mini kunnen worden ingebouwd als de ontwikkeling van de chips volgens planning verloopt. Eventuele vertraging kan dus nog roet in het eten gooien.

Naast de Mac mini voorziet Apple ook andere Mac-producten van de 802.11ac WiFi-module van Broadcom. Het gaat hierbij om onder andere de MacBook Air, MacBook Pro en iMac. De iPhone, iPad, Apple TV en andere Apple-producten krijgen volgens de bronnen voorlopig niet de snellere WiFi-module.

0 Reactie(s) op: Mac mini krijgt snellere 802.11ac WiFi-module

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.