Mac-malware speelt weer haasje over met Apple

Door: Jasper Bakker | 28 september 2011 11:30

Nieuws

Nieuwe malware voor Mac OS X vermomt zich in een Flash-jasje. Het omzeilt daarmee een blokkering voor PDF-malware die Apple net heeft ingevoerd in OS X.

Het Mac-besturingssysteem heeft sinds twee jaar basale antimalware ingebouwd. Dat systeem beschermt alleen tegen een handjevol expliciet bekende bedreigingen. Apple heeft zijn eigen antimalware stilletjes ingevoerd in Snow Leopard, wat inmiddels de vorige versie is van OS X.

Actie, reactie

De een na nieuwste vorm van Mac-malware is opgedoken in de vorm van een PDF-bestand. Het toont wel een PDF, maar is eigenlijk een Trojan die een backdoor installeert. Apple heeft vrij snel de antimalware in zijn Mac-besturingssysteem aangepast, maar cybercriminelen hullen hun malware nu in een Flash-vermomming. Dit zogeheten Flashback is ontdekt door antivirusleverancier Intego.

Dit dreigt uit te lopen op een spelletje haasje over, net zoals Apple eerder dit jaar heeft gedaan met de makers van scareware MacDefender en MacGuard. Aanvankelijk ontkende Apple het bestaan van die malware. Klagende gebruikers kregen dan ook geen support, hoewel het verwijderen van deze besmetting relatief simpel was.

0 Reactie(s) op: Mac-malware speelt weer haasje over met Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.