Mac App Store waarschuwt voor het herkopen van software

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 september 2011 14:19

Nieuws

Apple heeft de Mac App Store een update gegeven. Zodra je een app probeert te downloaden die je buiten de App Store hebt aangeschaft en geïnstalleerd geeft de Mac App Store je een waarschuwing. In deze waarschuwing staat dat je de App ergens anders al hebt aangeschaft en moet je bevestigen dat je de app alsnog via de Mac App Store wilt aanschaffen.

Dit schrijft onze Amerikaanse zusterwebsite MacWorld.com. De Mac App Store scant alle software die je op je Mac hebt geïnstalleerd en probeert deze terug te vinden in haar eigen database. Bij software die wordt herkend wordt de knop 'Koop' gewijzigd in 'Geïnstalleerd'. Dit systeem werkt echter niet vlekkeloos, waardoor met name versies van software die niet overeen komen met de versie in de Mac App Store niet worden herkend.

Ook de waarschuwing die Apple nu in de Mac App Store heeft ingebouwd lost dit probleem helaas niet op. De waarschuwing wordt volgens The Next Web alleen geactiveerd als de versie van software die op de Mac staat exact gelijk is aan de versie in de Mac App Store. Je kunt daarom niet vertrouwen op de waarschuwing. Om de te voorkomen dat je apps dubbel koopt is het daarom nog steeds van groot belang goed in de gaten te houden welke software al op je Mac is geïnstalleerd.

De waarschuwing in de Mac App Store (via MacWorld.com)

0 Reactie(s) op: Mac App Store waarschuwt voor het herkopen van software

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.