Mac App Store om 18:00 live

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 januari 2011 10:51

Mac

De Mac App Store wordt vandaag gelanceerd. Jim Dalrymple van The Loop zegt uit bronnen te hebben vernomen dat de appwinkel om 9 uur lokale tijd, 18:00 Nederlandse tijd, haar deuren gaat openen. Waarschijnlijk gaat het hierbij om bronnen binnen Apple.

De App Store voor de Mac is vergelijkbaar met de App Store voor iOS, maar bevat uitsluitend apps die geschikt zijn voor de Mac. De apps die in de Mac App Store worden aangeboden zijn goedgekeurd door Apple, waardoor ook hier sprake is van een 'walled garden'. Dit heeft als voordeel dat de kans dat je via de Mac App Store malware of kwaadwillende software download relatief klein is. De Mac App Store is net als de iOS App Store gekoppeld aan een iTunes-account.

Alleen gebruikers van Mac OS X Snow Leopard (10.6) kunnen gebruik maken van de appwinkel. Snow Leopard krijgt een gratis update die de ondersteuning voor de winkel moet toevoegen aan het besturingssysteem. Daarnaast wordt de winkel ook verwerkt in Mac OS X Lion, de opvolger van Snow Leopard die komende zomer gelanceerd zal worden.

0 Reactie(s) op: Mac App Store om 18:00 live

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.