Lotterijsysteem voor reserveringen moet handelaren in Hong Kong tegenwerken

Door: Wouter Hoeffnagel | 31 januari 2012 10:00

Nieuws

Apple heeft een soort lotterij opgezet waarmee klanten reserveringen voor de iPhone in Hong Kong kunnen winnen. Met het nieuwe systeem wil Apple handelaren dwars zitten die doorgaans alle iPhones die per dag beschikbaar zijn reserveren.

Handelaren zouden gebruik maken van gehackte computers, ook wel bots genoemd, om alle reserveringen voor de neus van andere klanten weg te kapen. Voorheen werden de reserveringen in volgorde uitgedeeld, wat betekent dat de gene die er als eerste bij is een iPhone te pakken heeft. Door de bots continu verbinding te laten maken met de server van Apple waren alle reserveringen doorgaans binnen één minuut weg. In het nieuwe systeem werkt dit anders.

In het lotterijsysteem moeten klanten veel persoonlijke gegevens achterlaten, inclusief een door de overheid verstrekte ID-kaart met foto. Klanten kunnen tijdens een periode van drie uur zich inschrijven voor de lotterij. De klanten die de loterij winnen krijgen de reservering toegewezen. Apple heeft al laten weten geen iPhone 4 of iPhone 4S te verkopen aan klanten die haar winkels simpelweg binnenlopen.

Handelaren in Apple-producten zorgen al langer voor problemen. De lancering van de iPhone 4S in Peking, China moest worden afgeblazen nadat er rellen ontstonden tussen handelaren en de politie. Ook ontstond een chaos in de Apple Store in Beijing doordat handelaren grote hoeveelheden iPhones kochten. 'Normale' klanten waren het hier mee eens, waarna onrust ontstond.

0 Reactie(s) op: Lotterijsysteem voor reserveringen moet handelaren in Hong Kong tegenwerken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.