Laat Siri al je berichten voorlezen

Door: Martin Gijzemijter | 08 september 2014 16:30

How To

Siri kan je op ontzettend veel manieren helpen, ook al hebben we er in Nederland natuurlijk een stuk minder aan, zolang je actief bent in de Nederlandse taal. Communiceer je wél vaak in de Engelse taal, dan is Siri fantastisch, en dit commando maakt haar je nieuwe beste vriendin.

Er zijn ontelbare manieren waarop je Siri werk voor je kan laten doen, ook als je je iPhone niet hebt ingesteld op de Engelse taal. De commando's geef je dan natuurlijk nog steeds in het Engels, maar door Siri te activeren en te zeggen: Schedule an appointment with the dentist for October 8th, 12 PM, zal de tandartsafspraak keurig in je Nederlandstalige agenda verschijnen. Overigens, als je Engels niet zo lekker is, kun je het ook met minder, of met knulligere woorden af, Siri begrijpt meer dan je denkt, Dentist appointment October 8th werkt namelijk ook gewoon prima .

Ook als je niet goed Engels spreekt, is een commando aan Siri goed mogelijk.

Op die manier zijn er honderden commando's te geven aan Siri, maar er is één commando waar we heel erg enthousiast van worden, zeker in een wereld waarin je (overigens volkomen terecht) niet met je iPhone achter het stuur mag kruipen. Wist je namelijk dat het mogelijk is om Siri al je recente berichten voor te laten lezen? Het enige dat je daarvoor hoeft te doen, is Siri te activeren, en te zeggen: Read my messages. Siri zal vervolgens alle recent ontvangen berichten voorlezen, en je zelfs de mogelijkheid geven om daar met je stem een antwoord op te formuleren. Het is een fantastische manier om onderweg wat tijd te besparen en belangrijke berichten te beantwoorden, zodat je eenmaal thuis, lekker op de bank kunt ploffen zonder de gedachte dat je eerst nog vanalles moet terugsturen. Maar onthoud, dit werkt het beste als je voornamelijk Engelstalige berichten ontvangt. Nederlandse berichten zijn met de Amerikaanse uitspraak van Siri moeilijk (maar niet onmogelijk) te verstaan.

Je kunt Siri je laatste berichten laten oplezen. Superhandig.

1 Reactie(s) op: Laat Siri al je berichten voorlezen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 september 2014 01:53 Anoniem
  Ik kan beter duits en dat werkt ook neem ik aan Ik heb Siri ook ingesteld op duits, het werkt voor mij goed.
  Klote dat de Nederlandse taal een ondergeschoven kindje is, ze verkopen verdomme wel in dit land maar onze taal spreken ho maar.
  Maar je mag honderden euro's dokken voor hun zooi.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.