KORT: Vrouw skimt aanklager en krijgt 4 jaar cel

Door: Redactie Computer!Totaal | 23 oktober 2012 15:55

Nieuws

In het kort: Een Amerikaanse skimmer die onder meer haar aanklager beroofde, goede cijfers voor chipproducent ARM en Mac OS X en iOS hebben profijt van Mono 3.0.

Zware celstraf voor skimmen van 237 bankrekeningen

De rechtbank in West-California heeft een Amerikaanse vrouw veroordeeld voor 4 jaar celstraf voor het skimmen van 237 bankrekeningen. De dame uit Renton, Washington moet bovendien ruim 125.000 dollar betalen en zal bij vrijlating nog eens 5 jaar lang in de gaten worden gehouden.

Ana M. Crisan werd in april gearresteerd nadat ze een jaar lang actief was met het skimmen van honderden bankpassen, waarna zij vervolgens de bankrekeningen zelf leegroofde.

Eén van haar slachtoffers bleek een betrokkene. De rechtszaak werd namelijk behandeld door een andere aanklager dan gebruikelijk. Dat kwam doordat procureur Lonny Suko zelf één van de slachtoffers van Crisan bleek te zijn.

Omzet ARM stijgt met stip

ARM heeft een uitstekend derde kwartaal achter de rug. De Britse chipproducent zag dat er in totaal 2,2 miljard chips met zijn design werden verscheept, schrijft TechEye. De omzet steeg daardoor in Q3 met 20 procent naar 144.6 miljoen pond, omgerekend ruim 177 miljoen euro.

Volgens CEO Warren East heeft ARM deze cijfers te danken aan zijn mobiele tak en de groei van cloud computing. De groei van ARM staat in contrast met de pijnlijdende concurrenten Intel en AMD, die last blijven houden van de tegenvallende verkopen op de pc-markt.

Mono 3.0 richt zich ook op OS X en iOS

De derde grote versie van Mono is beschikbaar gekomen op GitHub, schrijft open source-ontwikkelaar en Mono-grondlegger Miguel de Icaza op zijn blog. Mono 3.0 heeft alle recente updates van het .Net-platform toegevoegd, meer mogelijkheden voor webdevelopment ingepast en heeft nu ook meer mogelijkheden op Mac OS X en iOS, schrijft Ars Technica.

Mono kan nu onder meer 64-bit applicaties compileren op OS X en de implementatie van de SQLite-database ondersteunt de cryptografie-API van iOS, waardoor het veiliger is voor iPhone- en iPad-applicaties om lokaal data te bewaren. Verder ondersteunt de Mono 3.0-compiler asynchroon programmeren in bijvoorbeeld Windows RT.

0 Reactie(s) op: KORT: Vrouw skimt aanklager en krijgt 4 jaar cel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.