KORT: Vrijwilliger BlackHat veroorzaakt hackpaniek

Door: Redactie Computer!Totaal | 23 juli 2012 16:41

Nieuws

In het kort: Een foutje van een vrijwilliger zorgde voor hackpaniek op Black Hat, een patenttrol terroriseert Android-appmakers en Kodak eist in hoger beroep een miljard dollar van Apple en RIM.

Hackpaniek door vrijwilliger BlackHat

Omdat een vrijwilliger van hackerscongres Black Hat een fout maakte in het registratiesysteem, ontvingen alle bezoekers een lege vergeten-wachtwoord-mail die sterk lijkt op een phishing e-mail. Hierdoor ontstond de zorg dat het hackersfestival zelf slachtoffer was geworden van een hack.

Manager Trey Ford van het hackercongres liet vrijwel onmiddellijk na de fout weten dat dit niet het geval was. Hij legt in een blogpost uit dat het registratiesysteem een functie heeft om een nieuw wachtwoord te versturen. Een vrijwilliger drukte per ongeluk op een knop die de template daarvoor naar iedere geregistreerde bezoeker stuurde. De organisatie van Black Hat heeft “gesproken met de vrijwilliger".

Hardnekkige patenttrol pakt Android-appmakers

Patenttrol Uniloc klaagt Android-appmakers en game-ontwikkelaars aan voor inbreuk op zijn patent voor software-activatie en online controle van licenties. Het Luxemburgse bedrijf heeft eerder dit jaar een patentschikking bereikt met Microsoft, waar het al negen jaar mee in de clinch lag. Die schikking is bereikt nadat Uniloc uiteindelijk wél had gewonnen.

De nieuwste aanklacht is gericht tegen onder meer game-uitgever Electronic Arts, voor het populaire spel Bejeweled 2, en game-ontwikkelaar Mojang, bekend van Minecraft. Laatstgenoemde belooft zich tot het uiterste te verzetten tegen het kwaad van softwarepatenten. “Indien noodzakelijk, zal ik bergen geld ertegenaan gooien om ervoor te zorgen dat zij geen cent krijgen",tweet Minecraft-bedenker Markus 'Notch' Persson.

Kodak wil nog steeds 1 miljard van Apple en RIM

Kodak gaat in hoger beroep tegen de beslissing van de ITC dat Apple en RIM geen inbreuk hebben gemaakt op patenten die de weergave van foto's in preview-mode mogelijk maken. Het failliete fotografiebedrijf eist een miljard dollar aan gemiste inkomsten. De Amerikaanse ITC (International Trade Commission) besloot afgelopen vrijdag een eerder geveld tussenvonnis te bestendigen en de rechtszaak te beëindigen.

Kodak stapt nu naar de US Court of Appeals. “De geldigheid van het patent was eerder bevestigd door de ITC en ook erkend door de US Patent and Trade Office", zegt Kodak in een verklaring volgens The Register. “We zijn er zeker van dat de geldigheid uiteindelijk stand houdt."

0 Reactie(s) op: KORT: Vrijwilliger BlackHat veroorzaakt hackpaniek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.