KORT: iPadmaker Foxconn maakt meer omzet dan Apple

Door: rene-schoemaker | 12 juli 2012 16:32

iPad

In het kort: De PVV wil dat staatssecretaris Teeven actie onderneemt tegen het opnemen van ACTA-passages in andere verdragen. Verder blijkt Foxconn meer omzet te draaien dan opdrachtgever Apple.

PVV wil actie Teeven tegen ACTA-passages

Het Tweede Kamerlid Elissen (PVV) heeft vragen gesteld aan staatsecretaris Teeven over het vermeende opnemen van passages uit ACTA in het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada (CETA). Elissen wil weten of er nog meer verdragen in de planning staan die dergelijke passages zullen bevatten. Verder wil Elissen dat Teeven stappen onderneemt op te voorkomen dat “er ACTA-achtige verdragen worden ontwikkeld" en dat de staatssecretaris “dergelijke ontwikkelingen de pas afsnijdt." Elissen eist dat Teeven de Tweede Kamer voortaan inlicht als er passages van ACTA “in een of andere vorm" opduiken.

Omzet Foxconn groter dan die van Apple

Foxconn, dat onder meer de iPad en iPhone maakt voor Apple, is op de lijst van grootste bedrijven ter wereld zijn opdrachtgever voorbijgestreefd. Apple staat op de Fortune Global 500 op de 55ste plaats, maar Hon Hai Precision Industry, het moederbedrijf van Foxconn, staat op de 43ste plaats. De Foxconnmoeder heeft een jaarlijkse omzet van 117,5 miljard dollar, Apple haalt 9,3 miljard dollar per jaar minder binnen. Maar, zo voegt The Register er fijntjes aan toe, Apple wint het wel overduidelijk in winstcijfers: 25,9 miljard dollar tegen 2,8 miljard dollar.

SAP profiteert van nieuwe in-memory database

SAP heeft gemeld dat zijn softwareomzet in het tweede kwartaal met 26 procent is gestegen naar 1,06 miljard euro. De winst komt uit op 920 miljoen euro. Dat is 7 procent meer vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In een verklaring stelt het bedrijf dat onder meer dat de HANA in-memory database en andere databases “een uitstekend kwartaal hebben gekend met belangrijke deals in alle werelddelen", schrijft Computerworld. SAP HANA is vorig jaar op de markt gekomen en moet volgens de Duitsers de spil worden waarom alle andere softwareproducten zullen draaien.

0 Reactie(s) op: KORT: iPadmaker Foxconn maakt meer omzet dan Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.