Komen Mario en Luigi naar de iPhone?

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 augustus 2011 12:40

iPad

Nintendo heeft onlangs de Nintendo 3DS gelanceerd, een 3D-versie van de Nintendo DS. De verkoopcijfers van het apparaat vallen echter tegen en het bedrijf kondigde vorige maand aan 328 miljoen dollar verlies te hebben geleden in het afgelopen kwartaal. Investeerders zetten Nintendo nu onder druk om games te gaan ontwikkelen voor platformen als iOS.

De Japanse gamemaker maakt momenteel alleen games voor haar eigen platformen zoals de 3DS en Wii. Investeerders lijken echter meer toekomst te zien in het ontwikkelen van Nintendo-games voor andere platformen. De beurskoers van Nintendo steeg dan ook flink nadat Pokemon Company, een met Nintendo geaffilieerd bedrijf, aankondigde een iPhone-versie van Pokemon te ontwikkelen.

De beurskoers daalde echter weer direct nadat Nintendo bekend maakte niets met de ontwikkeling van de iPhone-game te maken te hebben en ook niet van plan te zijn games op andere platformen te ontwikkelen. Investeerders zijn het hier niet mee eens en zetten Nintendo steeds verder onder druk de stap te nemen. Satoru Iwate, directeur van Nintendo, geeft echter aan dat Nintendo onder zijn leiding in ieder geval alleen games zal ontwikkelen voor haar eigen producten.

Bron: MacRumors

0 Reactie(s) op: Komen Mario en Luigi naar de iPhone?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.