Kodak mag patenten ondanks Apple's protest verkopen

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 juli 2012 19:11

Nieuws

Kodak mag zijn portfolio met patenten die betrekking hebben op digitale afbeeldingen verkopen. Zowel Apple als FlashPoint Technologies had eerder bezwaar gemaakt tegen de verkoop, maar de rechter heeft de verkoop desondanks goedgekeurd.

Dit heeft Kodak gezegd tegen IDG News Service. De toestemming wil niet zeggen dat de rechter de bezwaren van Apple en FlashPoint Technologies van tafel heeft geveegd. Kodak moet beide bedrijven 'voldoende bescherming' bieden, mocht de verkoop van de patenten zijn afgerond voor de rechter een uitspraak doet in de rechtszaak tussen de bedrijven.

Vertragen van de verkoop

De fabrikant van fotocamera's en -materiaal diende vorige maand een klacht in bij de Amerikaanse rechtbank waarin Apple wordt beschuldigd van het doelbewust vertragen van de verkoop. Apple zou de patenten zelf in handen willen krijgen. Door de verkoop zo lang mogelijk te vertragen zou Apple een gunstig prijs willen bedingen.

Kodak klaagde Apple in januari aan wegens patentinbreuk. Apple zou inbreuk maken op patenten die betrekking hebben op de overdracht van video- en fotomateriaal. De technologie die in de patenten wordt beschreven zou worden gebruikt in zowel de iPhone, iPod touch als iPad. Kodak eist daarom in de aanklacht dat Apple de verkoop van de apparaat stopzet.

0 Reactie(s) op: Kodak mag patenten ondanks Apple's protest verkopen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.