Jonathan Ive's topdesigns (foto's)

Door: Jasper Bakker | 02 januari 2012 08:19

Nieuws

Apple wordt geroemd om het design van zijn producten. De verantwoordelijke designer is nu geridderd door zijn geboorteland Groot-Brittannië. Hier enkele van zijn topontwerpen.

De Britse designtopman Jonathan Ive van Apple krijgt de officiële titel Knight of the British Empire. Zijn ontwerpwerk heeft Apple onder leiding van wijlen Steve Jobs teruggebracht van de rand van de afgrond en zelfs tot het meest waardevolle bedrijf ter wereld gemaakt. Ive, die niet altijd de 'topdesigner-look' had, is verantwoordelijk voor Apple-successen als de iPod, de hedendaagse iMac, en de iPhone 4 (plus de voorgangers daarvan).

Niet altijd raak

Verder heeft Ive de commercieel geflopte G4 Cube-computer ontworpen en de oorspronkelijke iMac. Laatstgenoemde alles-in-één computer, toen met PowerPC G3-processor en verkrijgbaar in een reeks kleuren, heeft Apple gered van de ondergang. Vervolgens heeft Ive het 'lamp'-ontwerp van de iMac G4 gemaakt. Overigens waren de fraai ogende muizen van de iMac G3 volgens velen een ergonomisch wanproduct.

Één van Ive's recente topdesigns is de MacBook Air. Pc-producenten storten zich nu en masse op het imiteren van die ultradunne, lichte en toch krachtige laptop. De meeste van die zogeheten UltraBooks doen sterk denken aan de MacBook Air, waarvan de eerste generatie begin 2008 is onthuld.

0 Reactie(s) op: Jonathan Ive's topdesigns (foto's)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.