Jobs’ grootste missers

Door: Jasper Bakker | 10 maart 2011 13:13

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

Steve Jobs heeft ondanks zijn ziekteverlof het volgende Apple-succes gepresenteerd: de iPad 2. De ceo heeft al vele hits voor Apple gescoord. Toch kan hij ook falen: 6 flops op een rij.

Steve Jobs is één van de zeer zeldzame topmannen die rechtstreeks worden geassocieerd met het bedrijf dat hij leidt. Het lot van de één is verbonden met de ander. Jobs heeft na zijn terugkeer in 1996 Apple niet alleen uit het dal getrokken, maar naar nieuwe toppen gebracht. De beurswaarde van de Mac- en iPhone-maker heeft zelfs een recordhoogte bereikt. Maar onder Jobs’ bewind – voor en na zijn gedwongen afwezigheid – zijn er ook flaters geslagen.

Mac OS X 10.0

Mac OS X is met veel fanfare gelanceerd als het technologisch geavanceerde platform dat Apple-computers de toekomst in zou brengen. Uiteindelijk is dat wel bewaarheid geworden, maar de allereerst versie was nog niet echt af.

OS X 10.0 (terwijl de X al voor de Romeinse 10 staat) is in maart 2001 uitgekomen, na een lange periode van mislukte besturingssysteemprojecten van Apple (vóór de terugkeer van Jobs). Het oudere Mac OS 9, op geheel andere basis dan het geavanceerde OS X, kon niet langer mee. En dus stond Apple onder druk om het nieuwe platform uit te brengen.

Maar zelfs na enkele gesloten en publieke bèta’s was OS X niet helemaal rijp. Het was “een early adopter’s OS release”, luidde de conclusie van een review toen. Het besturingssysteem had – voor die tijd – flink zware systeemeisen, was toch nog traag, ontbeerde bepaalde functies, en werd geplaagd door vastlopers (kernel panics). OS X is in latere versies flink geoptimaliseerd en Apple heeft 10.0-gebruikers een gratis upgrade naar 10.1 gegeven.

Foto: Apple

0 Reactie(s) op: Jobs’ grootste missers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.