Jobs: Airplay voor Safari en andere apps komt in 2011

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 december 2010 10:02

Nieuws

Steve Jobs heeft in een mail naar een MacRumors-lezer gezegd dat Apple Airplay voor video's in Safari en andere apps dan de standaardapps waarschijnlijk in 2011 beschikbaar stelt. Veel Apple-gebruikers waren teleurgesteld nadat bleek dat Airplay in iOS 4.2 aanzienlijk minder mogelijkheden bood dan vooraf het geval leek.

Het is niet precies duidelijk wanneer in 2011 het bedrijf de mogelijkheden van Airplay wil gaan uitbreiden. Naast het ontbreken van ondersteunen voor Safari en apps van derden is er meer dat opvalt aan Airplay. Zo ontdekte John Gruber van het blog Daring Fireball dat het niet mogelijk is om een video die is opgenomen rechtstreeks te streamen naar de Apple TV. Na het filmpje te synchroniseren met iTunes en vervolgens weer op de iPhone te zetten is dit echter wel mogelijk.

John Gruber zegt te vermoeden dat Apple iOS 4.2 inclusief Airplay perse in november 2010 wilde uitbrengen. Dit heeft met name te maken met de iPad, die voor iOS 4.2 nog niet over iOS 4 beschikte. Het bedrijf werd daarom volgens Gruber gedwongen om niet volledig uitontwikkelde versie van Airplay vrij te geven.

0 Reactie(s) op: Jobs: Airplay voor Safari en andere apps komt in 2011

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.