Je iPad back-uppen, wissen en herstellen

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 18 april 2013 14:00

How To

Als je van plan bent om je iPad te verkopen of weg te geven, is het van groot belang dat eerst je persoonlijke informatie en data gewist worden. Of als het apparaat na een paar jaar traag is geworden, kunnen de prestaties worden verbeterd door een back-up van je gegevens te maken, alles te wissen en het apparaat te herstellen. Wij laten je zien hoe je het beste te werk kunt gaan.

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je de meest recente versie van iTunes hebt. Zodra je up-to-date bent, plug je de iPad in je computer. Klik op het scherm van de iPad op Nu back-up maken. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de hoeveelheid data en applicaties die er op je tablet staan.

Wanneer de back-up voltooid is, koppel je het apparaat los van de computer en ga je naar het instellingenmenu (het tandwiel-icoon). Klik op Algemeen en scrol je omlaag naar Herstellen. Je iPad zal twee keer vragen of je echt wilt doorgaan. Als je zeker weet dat je een back-up van je gegevens hebt, kun je met het wissen beginnen. Dit kan even duren, afhankelijk van hoeveel er op je toestel opgeslagen staat.

Herstellen van back-up

Nadat de iPad is gewist, moet je enkele basisgegevens invoeren zoals het wifi-netwerk waarmee je het apparaat wilt verbinden. Wanneer je hiermee klaar bent, moet je kiezen of je de iPad als nieuw wilt instellen, of de informatie van een vorige back-up wilt terugzetten. In mijn geval wilde ik de iPad zelf houden, dus koos ik voor Herstel iTunes back-up.

Sluit de iPad weer aan op je computer. In iTunes zou er een scherm met Welkom bij je nieuwe iPad moeten verschijnen. In mijn geval selecteerde ik Herstel vanaf deze back-up. Na een paar minuten staan al je gegevens weer op je apparaat. En loopt hij waarschijnlijk weer een stuk soepeler.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite TechHive.com, geschreven door Nick Barber (@nickjb). De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van MacWorld.nl.

2 Reactie(s) op: Je iPad back-uppen, wissen en herstellen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 30 november 2013 10:04 Anoniem
  Bovenstaande is duidelijk. Nu de volg vraag: nieuw iPad air geïnstalleerd. Hoe kan ik de iPad 2 opschonen, legen zonder de info van de iPad air te verliezen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 21 september 2014 00:59 Anoniem
  Zie ook: http://www.vpngids.nl/tips/howto-veilig-alle-data-verwijderen-van-je-iphone-ipad/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.