iWatch: Wat kunnen we verwachten? (overzicht)

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 maart 2013 14:32

Nieuws

Apple werkt volgens geruchten aan de iWatch. Wat kunnen we eigenlijk van dit apparaat verwachten? Een overzicht van de features waar de iWatch volgens de laatste geruchten over beschikt.

Veel aanwijzingen wijzen erop dat Apple werkt aan een horloge: de iWatch. Zo zijn allerlei patenten opgedoken waarin ontwerpen en functionaliteiten van de iWatch worden besproken. Apple zou honderd productontwerpers op de ontwikkeling van het horloge hebben gezet. Dit doet vermoeden dat Apple de iWatch niet ziet als experiment, maar als een serieus project.

Functies overnemen van iPhone

De iWatch is een horloge van Apple. Het horloge kan hoogstwaarschijnlijk met de iPhone worden verbonden, waarna het apparaat verschillende functies van de iPhone kan overnemen. Zo is het vermoedelijk mogelijk op het horloge telefoongesprekken aan te nemen en SMS- en e-mailberichten te lezen. Het apparaat zorgt er dus voor dat je je iPhone minder vaak uit je broekzak of tas hoeft te halen.

iOS

De horloge van Apple draait volgens de laatste geruchten op hetzelfde besturingssysteem iOS dat we kennen van de iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV. Het is echter onduidelijk of Apple een aangepaste variant van iOS voor de iWatch uitbrengt, zoals het bedrijf ook voor de Apple TV heeft gedaan. iOS biedt gebruikers van de iWatch waarschijnlijk de mogelijkheid onder andere routebeschrijvingen op te vragen.

De iWatch is wat betreft uiterlijk een combinatie tussen een zesde generatie iPod nano en een horloge

Siri

Daarnaast is het apparaat mogelijk voorzien van Siri, waardoor de iWatch met je stem bestuurd zou kunnen worden. Je hoeft hierdoor dus niet op het relatief kleine scherm van de iWatch op knoppen te drukken. Siri ondersteunt tot nu toe echter niet de Nederlandse taal, waardoor het niet mogelijk is Siri in het Nederlands opdrachten te geven. Nederlanders hebben daarom tot nu toe weinig aan Siri.

Hardlopen

Apple combineert met de iWatch functionaliteiten van de iPhone met een hardloophorloge. De iWatch beschikt volgens geruchten namelijk over zowel een hartslagmeter als stappenmeter, hulpmiddelen die beide veel gebruikt worden door hardlopers.

Het scherm

De iWatch is voorzien van een scherm dat is gevormd naar de pols. Sommige geruchten spreken echter over een gebogen scherm met een vaste vorm, terwijl andere bronnen stellen dat de iWatch wordt uitgerust met een flexibel scherm. Dit flexibele scherm zou zich dus zelf kunnen vormen naar je pols. Het zou in ieder geval gaan om een 1,5 inch OLED-scherm.

Apple verkoopt in de Apple Store al langer de iWatchz Q Series horlogeband voor iPod nano

Verbindingen

Het horloge kan verbonden worden met de iPhone. Deze verbinding komt volgens geruchten tot stand via Bluetooth, dat op de iPhone al langer wordt gebruikt om accessoires met het apparaat te verbinden. Daarnaast beschikt de iWatch volgens geruchten over een WiFi-module, waardoor het dus mogelijk is via een WiFi-netwerk verbinding te krijgen met internet.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en de laatste geruchten rond de iWatch? Volg dan het iWatch: het laatste nieuws-artikel op MacWorld!

0 Reactie(s) op: iWatch: Wat kunnen we verwachten? (overzicht)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.