iTunes viert tiende verjaardag

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 april 2013 15:13

iPad

De iTunes Store is jarig! De muziekwinkel bestaat vandaag tien jaar. Apple zet daarom alle mijlpalen die iTunes in de afgelopen tien jaar heeft behaald op een rijtje.

De iTunes Store is gelanceerd op 28 april 2003 en bevatte in eerste instantie 200.000 verschillende muzieknummers die voor 99 dollarcent per stuk over de toonbank gingen. Apple wist in de eerste week na de lancering één miljoen nummers te verkopen, waarmee iTunes zijn eerste mijlpaal behaalde.

Snelle groei van aantal downloads

Het aantal gedownloade nummers is snel blijven stijgen. Het 50 miljoenste nummer is op 15 maart 2004 via iTunes gedownload. Het 100 miljoenste nummer liet niet lang op zich wachten en is op 12 juli 2004 gedownload. Het aantal downloads is dus in nog geen vier maanden tijd verdubbeld. De teller stond in februari 2013 op maar liefst 25 miljard verkochte muzieknummers.

Apple biedt inmiddels naast muziek ook andere content aan via iTunes. Denk hierbij aan films, TV-series en apps. De 40 miljardste app is op 7 januari 2013 uit de App Store gedownload. Daarnaast biedt Apple via iTunes U lesmateriaal en cursussen aan voor onderwijsdoeleinden. Ook dit lesmateriaal is populair. De miljardste les of cursus is op 28 februari 2013 via iTunes U gedownload.

Overzicht van alle mijlpalen

Ben jij benieuwd naar alle mijlpalen die iTunes in zijn tienjarige bestaan heeft weten te behalen? Bekijk dan het overzicht waarin Apple de mijlpalen van de muziekwinkel op een rijtje heeft gezet.

0 Reactie(s) op: iTunes viert tiende verjaardag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.