Is 'Bird' verantwoordelijk voor hoog CPU verbruik? Dit moet je doen

Door: chwhynny-overbeeke | 18 juli 2017 15:06

How To

Als je OS X Yosemite of hoger gebruikt kan het zijn dat Activiteitenweergave een enorm hoog CPU verbruik weergeeft bij het proces 'Bird'. Wat is het en wat kun je eraan doen?

In de Activiteitenweergave app kun je precies zien hoeveel systeembronnen van he Mac verbruikt worden door de verschillende processen die op je apparaat draaien. Dit is handig omdat je op deze manier kunt achterhalen of er een probleem is, of dat een bepaalde app te veel beslag legt op je systeem. Lees ook: Handig zoeken binnen iCloud Drive op je Mac.

Deze Activiteitenweergave app krijgt in OS X Yosemite en hoger weleens te maken met problemen. Er wordt dan met name een applicatie weergegeven met de naam 'Bird' die meer dan 90 procent van je CPU verbruikt. Dit legt uiteraard behoorlijk veel beslag op je systeembronnen en vermindert de prestaties van je Mac. Wat is 'Bird' en hoe kun je ervoor zorgen dat het geen overbodig beslag op je systeem meer legt?

In de Activiteitenweergave app kun je onder andere het CPU-verbruik van je Mac controleren.

Wat 'Bird' precies is, is onduidelijk. Wat men wel heeft kunnen achterhalen is dat het te maken heeft met iCloud Drive. Om het probleem op te lossen moet je dan ook iCloud Drive tijdelijk uitschakelen en een aantal bestanden wissen.

Ga naar in de Finder naar iCloud Drive. Open een nieuw venster en open een willekeurige map. Sleep de inhoud van de mappen in iCloud Drive (niet de mappen zelf!) naar de willekeurige map in het nieuwe venster en klik op Verplaats. Op deze manier heb je je iCloud Drive helemaal leeg gemaakt.

Vervolgens moet je iCloud Drive uitschakelen in Systeemvoorkeuren > iCloud. Selecteer ook meteen de optie Verwijder van Mac.

Navigeer in Safari naar iCloud.com en log in met je Apple ID en wachtwoord. Open nu iCloud Drive. Als er nog bestanden in staan moet je deze verwijderen.

Ga terug naar Systeemvoorkeuren > iCloud en schakel iCloud Drive opnieuw in. Geef de dienst even de tijd om te initialiseren. Open vervolgens alle apps die van iCloud gebruikmaken en waarvan je de bijbehorende bestanden verplaatst hebt naar de willekeurige map. Maak voor elke app een bestand aan, zodat er automatisch in iCloud Drive een map voor die app wordt aangemaakt. Verplaats nu de bestanden die je naar de willekeurige map verplaatst had weer terug naar de juiste mappen in iCloud Drive.

Vervolgens wordt de boel weer netjes gesynchroniseerd en kun je iCloud Drive weer op alle apparaten gebruiken. Het 'Bird' proces zal dan verdwijnen of veel minder beslag leggen op je CPU.

0 Reactie(s) op: Is 'Bird' verantwoordelijk voor hoog CPU verbruik? Dit moet je doen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.