iPhone & iPad: Verzamelbak voor jouw cloud-diensten

Door: Robin Smit | 21 januari 2013 10:29

iPad

Als we terug kijken op 2012 zien we een jaar waarin veel cloud-gebaseerde apps hun intrede deden of sterk vooruit gingen op het gebied gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit. Toch hebben bijna al deze diensten een gemis, namelijk dat al jouw data nog steeds versnipperd toegankelijk is. CloudMagic brengt hier verandering in.

CloudMagic is een app die het mogelijk maakt om onder andere bestanden, e-mail en contactpersonen die staan opgeslagen bij verschillende cloud-diensten in een keer te doorzoeken. CloudMagic biedt hierbij ondersteuning voor de meest uiteenlopende diensten waaronder Dropbox, Gmail, Skydrive, Facebook, Twitter en Microsoft Exchange. Helaas mist de mogelijkheid om ook bestanden van bijvoorbeeld Pages en Keynote op iCloud te doorzoeken.

Het doorzoeken van bestanden in CloudMagic werkt erg soepel en zoekresultaten worden overzichtelijk geordend. Van bijna alle bestanden is een preview te bekijken, terwijl bij verschillende e-maildiensten basisfuncties zoals het reageren op een bericht in de app zijn geïntegreerd. CloudMagic is gratis tot het voorvertonen van 50 bestanden per maand, wie de app intensiever wil gebruiken zal een abonnement af moeten sluiten.

Ondanks dat CloudMagic erg makkelijk is en je heel veel tijd kunt besparen, willen we toch ook nog even het privacy-aspect van deze app behandelen. Wie gebruik wil maken van CloudMagic zal de app namelijk uitgebreide toegang moeten geven tot de diensten die je wil kunnen doorzoeken. Dit wil zeggen dat de app inzicht heeft in een groot deel van je persoonlijke gegevens.

Kortom

CloudMagic is een bijzonder handige app waarmee het mogelijk is om onder andere bestanden, berichten en contactpersonen van verschillende cloud-diensten in een keer te doorzoeken. De app werkt goed en is bovendien overzichtelijk. Op iCloud na worden bijna alle cloud-diensten uitgebreid ondersteund.

Beoordeling: 8/10

Download CloudMagic in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad: Verzamelbak voor jouw cloud-diensten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.