iPhone & iPad: De Buienradar voor onweer

Door: Robin Smit | 30 november 2012 14:33

iPad

Wie altijd en overal op de hoogte wil blijven van de neerslagverwachting kan met de app van Buienradar alle kanten op. De makers van Buienradar hebben echter ingezien dat er meer weersinvloeden zijn dan alleen neerslag. Dit gat wordt gedeeltelijk opgevuld met de app Lightning Alert.

Lightning Alert is een app die zich puur richt op het voorspellen en weergeven van onweersbuien. Dit wordt in de app op een manier gedaan die veel weg heeft van de traditionele Buienradar. Zo kunnen radarbeelden en voorspellingen op de kaart worden bekeken. Het verschil met Buienradar is dat Lightning Alert deze informatie over heel Europa weergeeft. Een gedetailleerder beeld van een land of je directe omgeving bekijken is hierbij niet mogelijk.

Lightning Alert doet in de essentie precies wat er wordt beloofd. Zo is het mogelijk om exacte locaties van onweersbuien die reeds hebben plaatsgevonden te bekijken. Voor de voorspellingen worden er indicatie-vlekken op de kaart getoond. Ondanks dat dit goed werkt voelt de app erg eenvoudig en kaal aan. Hiermee hadden de makers er beter voor kunnen kiezen om de functies van de app te integreren met de traditionele Buienradar app.

Kortom

Lightning Alert is een app van de makers van Buienradar die precies aangeeft waar het onweert en gaat onweren. Ondanks dat de app goed werkt voelt deze erg karig aan. Hiermee is het de vraag of Lightning geen standaard functie in de Buienradar app zou moeten zijn.

Beoordeling: 4/10

Download Lightning Alert in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad: De Buienradar voor onweer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.