iPhone & iPad app: YouTube, de vervanger van YouTube

Door: Robin Smit | 29 september 2012 14:40

iPad

Apple heeft YouTube aan de kant gezet wat betreft de speciale YouTube app die standaard staat geïnstalleerd op elke iPhone en iPad. Met de update van iOS 6 zal YouTube niet langer automatisch op het homescreen van elk iOs apparaat te vinden zijn. Voor iedereen die de app denkt te gaan missen heeft YouTube zelf een vervangende app uitgebracht.

In grote lijnen vervult de nieuwe YouTube app exact dezelfde functies als de oude app. Bij het openen vallen echter wel enkele grote verbeteringen op. Zo is het beginscherm vervangen door een lijst met video's die is afgestemd op jouw interesses. Om deze functie te gebruiken heb je wel een YouTube account nodig. Verder is er, net als op de website van YouTube een sidebar aanwezig waar jouw favoriete kanalen en video categorieën zijn geplaatst. Deze verbeteringen geven het gevoel dat de app volwassen is geworden en nagenoeg dezelfde functionaliteit biedt als de volledige website van YouTube.

De videoplayer van YouTube heeft ook enkele verbeteringen meegekregen. Zo is het nu mogelijk om tijdens het bekijken van een video deze direct toe te voegen aan bijvoorbeeld je favorieten. Ook is het mogelijk video's te beoordelen tijdens het kijken.

Kortom

YouTube is de vervanger van de standaard YouTube app die met iOS 6 verdwijnt uit het besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod Touch. De app is een stuk volwassener dan zijn voorganger en biedt bovendien meer functionaliteit. Kortom, een prima opvolger.

Beoordeling: 8/10

Download YouTube in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: YouTube, de vervanger van YouTube

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.