iPhone & iPad app: Wikipedia op een totaal nieuwe manier bekeken

Door: Robin Smit | 29 juli 2012 13:00

Review

Zoek je ook wel eens iets op Wikipedia, maar weet je achteraf eigenlijk nog steeds niet precies wat het is? Misschien komt dat omdat je wel vindt wat je zoekt, maar net niet het verband kan leggen. Wikiweb is een app die je hierbij helpt.

In Wikiweb kan je zoeken op alle onderwerpen die zijn te vinden op Wikipedia. De app zoekt vervolgens populaire onderwerpen die in verband staan met het onderwerp, zodat je jouw onderwerp in een duidelijker verband kan plaatsen. De gevonden verwante onderwerpen worden overzichtelijk in een woordweb rondom jouw onderwerp getoond. Eventueel is het mogelijk om ook weer verwante onderwerpen te zoeken bij de verwante onderwerpen van de oorspronkelijk zoekterm. Door het doorklikken kan echter wel snel het overzicht in de app worden verloren. Dit is voornamelijk van toepassing op de iPhone versie.

Binnen het gecreëerde woordweb kunnen zoektermen worden geselecteerd om meer informatie te verkrijgen. Hierop zal een mobiele versie van de bijbehorende Wikipedia tekst worden getoond. Ondanks dat Wikiweb een leuke manier is om Wikipedia te verkennen, is de app wel erg hoog geprijsd voor de mogelijkheden die worden geboden.

Kortom

Wikiweb is een leuke een vernieuwende manier om Wikipedia te verkennen. De app legt verbanden tussen zoektermen en toont deze in een woordweb. Helaas is de app wel stevig aan de prijs voor de mogelijkheden.

Beoordeling 8/10

Download Wikiweb in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Wikipedia op een totaal nieuwe manier bekeken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.