iPhone & iPad app: Pinnacle Studio

Door: Robin Smit | 27 september 2012 14:40

iPad

Alhoewel een iPad misschien niet het eerste apparaat is dat je zou pakken voor het bewerken van video's, zul je je toch nog verbazen over de mogelijkheden die een tablet heeft op dit gebied. Een van de bekendste apps hiervoor is iMovie van Apple. Deze app krijgt er echter een serieuze concurrent bij met Pinnacle Studio.

Pinnacle Studio maakt, net als veel andere videobewerkers, gebruik van een tijdlijn waarop video's, foto's en audiofragmenten kunnen worden geplaatst. Deze media wordt automatisch opgehaald uit de bibliotheken die aanwezig zijn op de iPad. Deze elementen kunnen vervolgens worden aangevuld met overgangen en montage-effecten die worden aangeboden in de app.

Wat direct opvalt bij het gebruik van Pinnacle Studio is dat de app eenvoudig in het gebruik is en ook geschikt is voor gebruikers die niet bekend zijn met videobewerking. Creaties kunnen eenvoudig worden gedeeld via onder andere social media en Pinnacle Studio voor de pc.

Wanneer Pinnacle Studio wordt vergeleken met iMovie moet wel de conclusie worden getrokken dat de app minder functionaliteit biedt dan de bewerkingssoftware van Apple. Wel is Pinnacle Studio tijdelijk gratis te downloaden. In vergelijking met de relatief hoge prijs van iMovie maakt dit Pinnacle Studio absoluut de moeite waard om te proberen.

Kortom

Pinnacle Studio is een videobewerker voor de iPad. De app is eenvoudig in het gebruik en biedt voldoende functionaliteit. In vergelijking met iMovie van Apple is de app iets minder veelzijdig. De app is voor 5,99 euro beschikbaar in de App Store.

Beoordeling: 8/10

Download Pinnacle Studio in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Pinnacle Studio

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.